Ana SayfaGüncelSebahat Tuncel’e Gülmen ve Özakça’ya destek cezası

Sebahat Tuncel’e Gülmen ve Özakça’ya destek cezası

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel tutuklu bulunduğu cezaevinden yolladığı mektubunda tecridi anlattı. Tuncel, açlık grevindeki eğitimcileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevine girdiği için disiplin cezası aldığını aktardı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden mektup göndererek, cezaevindeki tecridi anlattı.

Tuncel mektubunda 182 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için cezaevlerinde yapılan açlık grevi eylemine katıldığı için 2 ay sosyal etkinliklerden men cezası aldığını aktardı.

Kendisine dönük tecridin devam ettiğini belirten Tuncel, şunları yazdı:

Yeni haftada tutuklu kadınlarla spor ve sohbet gibi ortak etkinliklere çıkmayı umuyorum. Umuyoruz diyorum; çünkü Silivri’den gelmeden önce Nuriye ve Semih için açlık grevine girdiğimden dolayı iki ay ‘spordan men’ cezası aldım.

İnsanları hayattan men ederken, benim iki ay spordan men edilmemin tabii ki kıymeti yok.Karara itiraz edeceğim. En azından buradaki arkadaşları bir süre görebileyim diye, yoksa sonuç şimdiden belli. ‘Hukuk mu, guguk mu?’ diye soranlar yeni rejimin hukukunu uygulamaya koydular bile.

Tuncel 10 aydır tutuklu

Sabahat Tuncel, 6 Kasım 2016’da Diyarbakır’da tutuklanmasının ardından önce Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne gönderilmiş ardından ise 19 Temmuz’da Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile birlikte Kandıra 1 No’lu F Tipi’ne gönderilmişti.