Ana SayfaGüncelSendika.Org editörü Özbilgin’e hapis cezası

Sendika.Org editörü Özbilgin’e hapis cezası

HABER MERKEZİ – “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanan Sendika.Org editörü Çağlar Özbilgin’e 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak Özbilgin’in cezasını erteledi.

Sendika.Org editörlerinden Çağlar Özbilgin, Halkın Sesi gazetesinde yayımlanan bir yazısında “diktatör bozuntusu” ifadesini kullandığı için “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı dava İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Karar duruşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, yazıda geçen “AKP, iktidarını sürdürebilmesinin biricik koşuluna dönüştürdüğü savaş ile aynı zamanda mezarını da derine kazıyor. Ne var ki gün, Saray’daki diktatör bozuntusunu mezarın içine itmeye geldiğinde buna aday çok özne var ifadesinin doğrudan Erdoğan’ı hedef aldığını ve hakaret kastı olduğunu söyledi.

Sendika.Org’un haberine göre Özbilgin, savunmasında “diktatör” ifadesinin siyasal bir niteleme olup Türk Dil Kurumu’nun (TDK) sözlüğünde dahi “yetkilerin tek elde toplanması” anlamına geldiğini, bu haliyle ülkenin mevcut durumunu anlattığını, bu nitelemenin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özbilgin’in avukatı Ali Coşkun da gerek Venedik Komisyonu raporlarında gerekse AİHM’in ifade özgürlüğü ve hakaret suçlamalarına ilişkin kararlarında “TCK 299. maddesinin Ceza Kanunu’ndan çıkarılması” yönünde görüş bildirdiğini anımsattı.

1 yıl 2 ay hapis cezası

Mahkeme ise “diktatör bozuntusu” ifadesinin “alenen Erdoğan’a hakaret” suçu oluşturduğunu belirterek Özbilgin’i 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cezayı daha sonra 11 ay 20 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Previous post
Kadir Topbaş'dan AKP'lilerin oylarıyla kabul edilen imar dosyalarına veto: 'Yarın bu meclis de sorgulanır'
Next post
Demirtaş ve Zeydan'dan cenazeye saldırıya tepki: AKP ve yandaş medyanın ürünü