Ana SayfaGüncelSiirt’te kimyasal gaz şüphesi: 40 kişi hastaneye kaldırıldı, köy karantinaya alındı

Siirt’te kimyasal gaz şüphesi: 40 kişi hastaneye kaldırıldı, köy karantinaya alındı

HABER MERKEZİ – Siirt’in Aktaş köyünde çocukların boş arazide bulup getirdiği varilden çıkan gaz sonucu 23’ü çocuk 40 kişi zehirlendi. Zehirlenenler hastanelere kaldırılırken köy AFAD tarafından karantinaya alındı.

Siirt merkeze bağlı Aktaş köyünde çocuklar bugün akşam saatlerinde köyün dışında buldukları bir varili köye getirdi.

Köyde varili açan ve aralarında çocukların da olduğu 23’ü çocuk 40 kişi etrafa yayılan gazdan zehirlenerek Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından köye giden AFAD ve itfaiye ekipleri incelemelerde bulundu.

Bunun üzerine bölgeye giden uzmanlar köyü tamamen boşalttı ve karantina altına aldı.

‘Zehirleyici madde klor ve karbon olabilir’

Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Cahit Akkoyun, ilk belirlemelere göre varilin içinde klor ve karbon maddelerinin olabileceğinin değerlendirildiğini ifade etti.

Zehirlenen 40 kişinin tedavileri sürerken, uzmanlar buna sebebiyet veren maddeyi araştırmaya da devam ediyor.

Siirt Valiliği yazılı bir açıklama yaparak bugün saat 18.30 sıralarında merkeze bağlı Aktaş köyünde, yaygın bulantı ve kusma şikayetlerinin bildirilmesi üzerine, 112 Acil, AFAD ve Kızılay ekipleri olay yerine intikal ettirildiğini belirtti.

Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlk belirlemelere göre köylüler tarafından bulunan ve kimyasal madde içerdiği değerlendirilen bir varil içindeki sızıntıdan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şuana kadar kimyasal maddeden etkilenen 17 yetişkin ve 23 çocuk, ilimiz Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, şuan için hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Köyde diğer vatandaşlarımızın etkilenmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Olayla ilgili geniş kapsamlı inceleme devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.