Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞort giydiği bahanesiyle bir kadına şiddet uygulayan Kızılateş tahliye edildi

Şort giydiği bahanesiyle bir kadına şiddet uygulayan Kızılateş tahliye edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Asena Melisa Sağlam’a şort giydiği bahanesiyle minibüste fiziksel ve sözlü şiddet uygulayan ve 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan saldırgan Ercan Kızılateş, tahliye edildi.

İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam isimli kadın 14 Haziran Çarşamba günü bindiği minibüste ‘Ramazan’da ‘şort’ giydiği bahanesiyle Ercan Kızılateş tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılmıştı.

Kızılateş’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Kartal’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kızılateş, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasından ceza almazken, “cinsel saldırı” ve “inanç düşünce ve kanaat hürriyetini engelleme” suçlarından 2’şer yıl ceza aldı.

11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Kızılateş’in aldığı bu cezalar iyi hal gözetilerek 1’er yıl 8 aya indirildi.

Kızılateş toplamda 3 yıl 4 ay ceza almış oldu. Ancak mahkeme saldırganın iyi halini göz önünde tutarak tahliyesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Ercan Kızılateş yargılandığı davanın ilk duruşmasında ifadesini tekrarlamış, Sağlam’ı suçlayarak ‘tahrik oldum’ demişti.

Şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirten Asena Melis Sağlam ise şunları söylemişti:

Olaydan sonra tek başıma dışarı çıkamıyorum, otobüse binemiyorum. Karşı cinse karşı güven hissimi yitirdim. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar sanığın düşünceleri gibidir. Kendimi güvende hissetmiyorum. Ayrıca sanığın özrünü kabul etmiyorum.

Sağlam’ın avukatları ise karakoldaki ifadesinde “Edep ve haya var” diyen sanık Kızılateş’in “hakaret” suçundan da yargılanmasını istemişti.

Mahkeme, dosyanın yeniden uzman bilirkişiye tebliğ edilmesine, olay gününe ilişkin kamere görüntülerinin netleştirmesine karar vererek, sanığın tutukluğuna karar vermiş ve duruşmayı 12 Eylül’e (bugün) ertelemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bitlis'te iş cinayeti: 14 yaşındaki çocuk elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Merkel: NATO üyesi Türkiye'ye silah satışı tamamen durmamalı