Ana SayfaGüncelTanrıkulu yineledi: ‘SİHA sivilleri vurup öldürdü; sizde Allah korkusu da kalmamış, vicdansızlar!’

Tanrıkulu yineledi: ‘SİHA sivilleri vurup öldürdü; sizde Allah korkusu da kalmamış, vicdansızlar!’

HABER MERKEZİ – “SİHA Hakkari’de sivilleri vurdu” dediği için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef almasına yanıt veren CHP’li Sezgin Tanrıkulu, sivillerin nasıl hedef alındığını yazılı bir açıklama ile izah etti. SİHA’nın sivilleri vurup öldürdüğünü yineleyen Tanrıkulu, “Sizde Allah korkusu da kalmamış vicdansızlar!” dedi.

Hakkari’de silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile sivillerin vurulduğunu gündeme getiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SİHA’ları savunup vurulanların sivil olmadığını söyledi.

Erdoğan, ‘SİHA’lar sivilleri vurdu’ diyen CHP’li Tanrıkulu’nu hedef aldı

Erdoğan’ın bu açıklamasına Tanrıkulu’ndan anında yanıt geldi.

Erdoğan’ın kendisini hedef almasının ‘suçluluk telaşından olabileceğini’ söyleyen Tanrıkulu, “Erdoğan hedef gösterdi, troller saldırıyor” diyerek hedef alındığını belirtti.

Tanrıkulu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada vurulanların sivil olduğunu bir kez daha yinelerken, “Sizde Allah korkusu da kalmamış vicdansızlar!” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP’li vekilin konuya dair açıklaması şöyle:

CHP’li vekil ayrıca SİHA ile hedef alınan kişilerin, bombardımanla hedef alındıkları aynı yerde iki hafta önce yaptıkları piknikten de bir fotoğraf paylaştı:

Ne olmuştu?

Hakkari merkeze bağlı Oğul köyünde silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından atılan bomba sonucu Mehmet Temel hayatını kaybetmiş, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylüler de yaralanmıştı.

Hakkari Valiliği bombardıman yapıldığını kabul ederken, vurulan köylülerin “işbirlikçi” olduğunu öne sürmüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), olaya ilişkin hazırladığı inceleme raporunda, bombalanan yerin ‘güvenlik bölgesi’ ya da ‘yasak’ ilan edilen bir alan olmadığını belirtmişti.

Raporda ayrıca bombalama sonrasında polisin köylüleri, “Şikayetçi olanı da işbirlikçi ilan eder, tutuklarız” diyerek tehdit ettiği bilgisi paylaşılmıştı.

Yine valilik tarafından “işbirlikçi” ilan edilen köylülerin olaydan kısa bir süre önce üst ve araç araması ile kimlik kontrolü yapılan Depin Kontrol Noktası’ndan geçerek olay yerine geçtikleri bilgisinin paylaşıldığı raporda, “Madem bu kişiler hakkında şüphe var, neden kontrol noktasında gözaltına alınmadılar? Yakalama imkanı ve olasılığı varken, neden silahlı İHA kullanıldı?” soruları gündeme getirilmişti.

HDP raporu: Bombalanan yerde yasak yoktu, vurulan siviller sonradan ‘işbirlikçi’ ilan edildi