Ana SayfaGüncelTiyatro Araf, ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ni Kürtçe sahneliyor

Tiyatro Araf, ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ni Kürtçe sahneliyor

HABER MERKEZİ – Kürt tiyatrosunun en eski bağımsız gruplarından Tiyatro Araf, Gogol’un ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı eserini “Lênûsa Bîranînên Dînekî” adıyla Kürtçe sahneliyor.

Batman’da tiyatro faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Araf, Gogol’un “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı eserini Kürtçe oynuyor.

Geçen iki sezon boyunca Türkiye’nin birçok merkezinde sahnelenen oyun, yeni sezona da turneyle giriyor.

Oyunun Eylül ayı programını açıklayan Tiyatro Araf, ‘Lênûsa Bîranînên Dînekî’nin turne kapsamında Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da sahneleneceğini duyurdu.

Bugüne dek en çok oynanan tek kişilik gösterilerin başında gelen ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’nin Kürtçe yorumunda yönetmenliği Miheme Porgebol yaparken, Genel Sanat Yönetmenliğini de Murad Korkmaz üstlendi.

Oyuncu Tuncay Özel ise Poprişçin karakterini canlandıracak.

6 Eylül’de Diyarbakır’da başlayacak olana turnenin programı şöyle:

  • 6-7 Eylül Diyarbakır

Yer: Amed Şehir Tiyatrosu / Saat: 19.00 / İletişim: 0412 224 24 26

  • 9 Eylül Ankara

Yer: Beyoğlu Kültür Sanat / Saat: 20.00 / İletişim: 0532 521 17 17

  • 13 ve 15 Eylül İstanbul

Yer: Tiyatro Küp / Saat: 20.00 / İletişim: 0536 552 88 44

Tiyatro Araf hakkında

Tiyatro Araf, tiyatro çalışmalarına 2001 yılında Siirt’in Baykan ilçesinde, bir okulun bodrum katında başladı. Daha sonra Siirt’te birçok etkinlik, oyun ve atölyeyle çalışmalarını sürdüren grup, 2009 yılında Batman’da çalışmaya başladı. 2009 yılından bu yana Batman’da tiyatro ve sahne sanatlarına dair birçok alanda faaliyet yürüten grup, bugüne dek yüzlerce oyuncu ve tiyatrocu yetiştirdi.

Bölgenin en uzun soluklu bağımsız tiyatro grubu olan Tiyatro Araf, kurulduğu günden bu yana sayısız oyunla Türkiye’nin birçok kentinde sahne aldı. Dans, mim, performans, video ve belgesel çalışmalarında da bulunan Araf, Türkiye ve dünyadan önemli isimlerle de birçok önemli projede yer aldı.

Araf, bu yıl da yeni oyun projeleri ve atölye çalışmalarının yanında birçok gösteri ve etkinlikle sahnelerde olacak.