Ana SayfaDünyaTrump: Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmayız

Trump: Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmayız

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, nükleer füze denemeleri yapan Kuzey Kore’yi bunu sürdürmeleri halinde “tamamen yok etmekle” tehdit etti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuştu.

Trump’ın hedefinde nükleer füze denemeleri yapan Kuzey Kore vardı.

Kuzey Kore’yi ‘tamamen yok etmekle’ tehdit eden Trump bu konuda şu ifadeleri kullandı:

Nükleer silahlar dünyamızı tehdit etmektedir. Kuzey Kore’nin artık bazı şeyleri fark etmesinin zamanıdır. Nükleer silahlardan arınmanın tek geleceği olduğunu anlamalıdır. BM son derece sert adımlar atmıştı. Buradan hepinize teşekkür ederim ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

Kim Jong Un rejiminin düşmanca tavrını sona erdirmesi için çalışmalıyız. Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmayız.

Aynı zamanda İran teröre yardım etmekten vazgeçmeli, halkının haklarını korumalı komşularının egemenlik hakkına saygı duymalıdır. İran gibi bir rejim sonsuza kadar yaşayamaz. Öyle bir gün gelecek ki İran halkı tercih yapmak zorunda kalacak.

Teröristler ve aşırılık yanlıları güç toplayarak Birleşmiş Milletler gezegeninin her köşesine yayıldı. Geçmişin aklıyla hareket etmeliyiz. Koalisyon ve istikrarı böyle sağlayabiliriz. Ülkelerin, kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumalarını ve başka ülkelere saygı duymalarını istiyoruz. Tanrı’nın bize bahşetmiş olduğu hayat çerçevesinde ABD olarak kendi kaderimizi çizmek istiyoruz. Bu görüşmeler bize güzel ilişkiler sağlıyor.

Biz ABD’de yaşam biçimimizi kimseye empoze etmeye çalışmıyoruz. Güçlü uluslar kendi egemenliklerini savunurlar. Fakat, dünyada haydut devletler var. Bazı ülkeler teröre destek veriyor. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore’nin nükleer silah peşinde koşması ve kullandığı balistik füzeler tüm dünyayı tehdit ediyor.