Ana SayfaDünyaTrump’ın seyahat yasağı listesine 3 yeni ülke eklendi

Trump’ın seyahat yasağı listesine 3 yeni ülke eklendi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, seyahat yasağı uyguladığı ülkelere Kuzey Kore, Venezuela ve Çad’ı da ekledi. Sudan ise listeden çıkarıldı. Böylece ‘yasaklı ülke’ sayısı 8’e yükselmiş oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan 6 ülkenin vatandaşlarına yönelik getirdiği 90 günlük seyahat yasağının süresi dün itibarıyla doldu.

DW Türkçe’nin haberine göre Trump, aynı gün imzaladığı yeni bir kararnameyle hem bu yasağın süresini ucu açık olarak uzattı, hem de listede bazı değişikliklere gitti.

İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’in yer aldığı listeye Kuzey Kore, Venezuela ve Çad eklendi.

Venezuela ve Kuzey Kore, Trump yönetiminin seyahat yasağı uyguladığı ve çoğunluğu Müslüman olmayan ilk ülkeler olacak.

Sudan ise “yasaklı ülke” listesinden çıkarıldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, yeni kısıtlamaların 18 Ekim’de yürürlüğe gireceği ve halen geçerli bir vizesi olan kişileri etkilemeyeceği açıklandı.

Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün ABD’ye girişte asgari bir güvenlik hattı kurarak, Amerikan halkının güvenliğini korumak için bir adım atıyoruz. Geçmişte başarısız olan ve ülkemiz için kabul edilemez bir tehlike arz eden politikaları sürdürme lüksümüz yok” dedi.

Vize başvurusu yapacak olan kişilerde ABD’de en az bir ‘birinci dereceden akrabası’ olduğunu kanıtlaması şartı aranacak.

Birinci dereceden akraba kapsamına ise ebeveynler, eşler, çocuklar ve kardeşler giriyor.