Ana SayfaGüncelTürkiye KDP’sinin Sözcüsü: KDP’liler AKP içinde örgütlendi, böyle giderse koparlar

Türkiye KDP’sinin Sözcüsü: KDP’liler AKP içinde örgütlendi, böyle giderse koparlar

HABER MERKEZİ – Türkiye KDP’sinin Sözcüsü Rojhat Amedi, bağımsızlık referandumuyla birlikte Türkiye ile Barzani yönetimi arasında kopma noktasına gelen ilişkilere dikkat çekerek, “AKP’nin birçok Kürt teşkilatı KDP’li, böyle giderse koparlar” dedi.

Mesud Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokratik Partisi’nin (KDP) Türkiye’deki ayağı olan TKDP’nin sözcüsü Rojhat Amedi, bağımsızlık referandumuyla birlikte Barzani yönetimi ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) arasında kopma noktasına gelen ilişkilere ve bunun olası yansımalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

TKPD Sözcüsü Rojhat Amedi

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye konuşan TKDP Sözcüsü, Türkiye’de PKK’yi desteklemeyen, muhafazakâr ve KDP çizgisindeki Kürtlerin 2000’lerin başından bu yana AKP içinde örgütlendiğini söyledi.

Sözcü Amedi, AKP’ye destek veren Kürtlerin Mesud Barzani’nin KDP’sinin çizgisinde olduğunu vurgularken, bu kitlenin büyük oranda Başkanlık referandumuna da “Evet” dediğini ifade etti.

Amedi, Ankara’nın Erbil’e yönelik tutumunun sürmesinin ise bu kesimi yeni arayışlara iteceğini belirtti:

AKP hükümet olduktan sonra Kürtlere, Kürt meselesinde önemli değişiklikler yapabileceği mesajını verdi. Bu çerçevede olumlu adımlar atıldı ve bu vesileyle muhafazakâr, KDP çizgisindeki Kürtlerin desteğini aldı. Eğer bu destek olmasaydı AKP tek başına iktidar olmayabilirdi. Bu şu anda da geçerlidir.

Kürt illerindeki birçok teşkilat KDP’lidir, KDP’lidir derken doğal KDP’lidir, o çizgidedir. Güneydeki referandumdan önce Bingöl AKP teşkilatı toplandı, biz AKP’nin güneye karşı takındığı bu politikayı tasvip etmiyoruz diye beyanatta bulundu. Galip Ensarioğlu (AKP Diyarbakır Milletvekili) da açıklamalarda bulundu. Örneğin bir Van’daki AKP teşkilatı küçümsenecek bir teşkilat değildir. Batman, Siirt, Urfa da yine bunlar arasındadır. Eğer hükümet sertleşirse bu teşkilatlar zayıflar veya AKP bazı yerlerde tabela partisi olarak kalır.

Biz Kürt şehirlerini söyledik ama İstanbul’daki AKP teşkilatları da bundan zarar görür. Bizim oralarda potansiyelimiz var.


‘Vanayı kapatırız’ diyen Erdoğan’a yanıt: Petrol paraları Halkbank’a yatarken niye kapatmadınız?




Önceki Haber
'Barzani referandum sonuçlarını dondurmaya hazır' iddiası
Sonraki Haber
Mahkemeden rektörlük kararına iptal: 'Trans mezunun kimliğini yeniden düzenleyin'