Ana SayfaGüncelTürkiye’de 50 gün tutuklu kalan Fransız gazeteci: Sözlü tehditlere maruz kaldım

Türkiye’de 50 gün tutuklu kalan Fransız gazeteci: Sözlü tehditlere maruz kaldım

HABER MERKEZİ – Türkiye’de 50 gün tutuklu kalan Fransız gazeteci Loup Bureau, ilk duruşmasında tahliye edilmesinin ardından ülkesine döndü. Açıklamalar da bulunan Bureau, sözlü tehditlerle sindirilmeye çalışıldığını söyledi.

Habur Sınır Kapısı’ndan 26 Temmuz günü Türkiye’ye giriş yapmak isterken gözaltına alınan ve 2 Ağustos’ta “örgüte yardım ve yataklık ettiği” iddiasıyla tutuklanan Fransız gazeteci Loup Bureau, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında (15 Eylül) tahliye edilmişti.

Türkiye’de 50 gün tutuklu kalan gazeteci Loup Bureau, serbest bırakılmasının ardından ülkesine geri döndü.

Bureau, Paris Charles de Gaulle Havaalanı’nda ailesi ve yakınlarının yanısıra Fransa Kültür Bakanı Francoise Nyssen tarafından karşılandı.

Havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bureau, fiziki olarak işkence görmediğini ancak sözlü tehditlerle sindirilmeye çalışıldığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un serbest bırakılması için girişimlerde bulunmasının süreci hızlandırdığını da sözlerine ekledi.

Şırnak T Tipi Cezaevi’ne tutuklu kalan Loup Bureau için daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramıştı.

Erdoğan’a “endişeli” olduğunu ileten Macron, Bureau’nun bir an önce ülkesine dönmesi talebini iletmişti.