Ana SayfaGüncelTürkiye’deki ensest oranını açıklayan gazeteci Alphan’a tehdit: ‘Türklüğü aşağılamaktan yargılanmalı’

Türkiye’deki ensest oranını açıklayan gazeteci Alphan’a tehdit: ‘Türklüğü aşağılamaktan yargılanmalı’

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Melis Alphan, sunucu Murat Başoğlu’nun yeğeni ile yaşadığı ilişki sonrası sonrası gündeme ensest gerçeğine ilişkin ‘Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazının ardından bir grup Alphan’ı tehdit ederek gazeteciyi TCK 301’den dava edeceklerini söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan’la sunucu Murat Başoğlu’nun yeğeni yaşadığı ensest ilişkinin ortaya çıkmasının ardından Türkiye’deki ensest gerçeğini kaleme alan bir yazı kaleme aldı.

Konuya ilişkin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ile görüşen Alphan, Türkiye’deki ensest ilişki oranını yüzde 40 oranında olduğunu ifade etti.

Alphan, yazısının ardından twitter üzerinden tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldı.

Alphan’ın Murat Başoğlu’nu aklamak ve ensest ilişkisini normalleştirmek için tüm Türkiye’yi suçladığını da iddia eden bir grup,  Alphan’a TCK 301’den (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) dava açılması gerektiğini iddia etti.

Bunun üzerine twitter hesabından açıklama yapan Alphan, “Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301’den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün” ifadelerini kullandı.

Previous post
Albert Camus'nun kendi sesinden: Dostoyevski ve 'Ecinniler'
Next post
UNICEF: Güney Asya'da 16 milyon çocuk yardıma muhtaç, bulaşıcı hastalık tehlikeli boyutta