Ana SayfaGüncel‘Türkiye’den Almanya’ya ilticalar artıyor’: Başvuranlardan 615’i devlet çalışanları ve aileleri

‘Türkiye’den Almanya’ya ilticalar artıyor’: Başvuranlardan 615’i devlet çalışanları ve aileleri

HABER MERKEZİ – Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye vatandaşlarının Almanya’ya yaptığı iltica başvurusunun arttığının altını çizerek, devlet çalışanı olan 250’si diplomatik, 365’i hizmet pasaportu sahibi 615 Türkiye vatandaşının iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bu yana Türkiye’den Almanya’ya, devlet çalışanı olan 250’si diplomatik, 365’i ise hizmet pasaportu sahibi 615 Türkiye vatandaşının Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

DW Türkçe‘nin haberine göre De Maiziere bu rakamların Ağustos 2017’ye dek olan süreyi kapsadığını, 615 iltica başvurusunun Türkiye vatandaşı diplomatların aile fertlerini de kapsadığını belirtti.

‘Almanya Federal Göçmen ve Mülteciler Dairesi’nin daha önceki verilerine göre bu yılın mayıs ayına dek Almanya’ya diplomatik ya da özel pasaport sahibi 414 Türkiye vatandaşı iltica başvurusu yapmıştı.

Türkiye’den iltica başvuruları arttı

İltica talebinde bulunan Türkiye vatandaşlarının yüzde 22’sinin başvuruları kabul edildi. Bu oranın 16 Nisan’da düzenlenen anayasa değişikliği referandumu öncesi mart ayında yüzde 8,7 olduğu bilgisi verildi.

Sol Parti’nin ağustos ayında verdiği soru önergesine Almanya İçişleri Bakanlığı’nın verdiği yanıta göre Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurusunda bulunanların sayısında artış oldu.

Önergeye göre bu yıl Temmuz ayında 620 Türkiye vatandaşı Almanya’ya iltica başvurusu yaptı. Bu rakam Haziran ayında 433, Mayıs ayında ise 498’di.

İçişleri Bakanlığı’nın yanıtına göre, Temmuz ayında iltica başvurusunda bulunan Türkiye vatandaşlarının yüzde 22’sinin başvuruları kabul edildi. Bu oranın 16 Nisan’da düzenlenen anayasa değişikliği referandumu öncesi mart ayında yüzde 8,7 olduğu bilgisi verildi.

İltica edenler arasında MİT mensubu bulunuyor

Die Welt gazetesinin ağustos sonunda internet sitesinde yer alan haberinde, bazı üst düzey emniyet görevlilerinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görevli üst düzey memurlardan birinin de Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğu ileri sürülmüştü.

Haberde 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana toplam 6 bin 700’den fazla Türk vatandaşının Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğuna dikkat çekildi. İltica etmek isteyenler arasında kırmızı pasaport sahibi diplomatlar ve aileleri de bulunuyordu.

Times: Türkiyeli elitler Almanya’ya iltica başvurusu yapıyor

Previous post
İlk kez oldu: Singapur'da başkan adayı 'olabilen' tek kişi bir kadın
Next post
🎧 | Vega'dan 12 yıl sonra yeni albüm: 'Delinin Yıldızı'