Ana SayfaEkonomiTürkiye’den ilk resmi ‘yaptırım’: Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlar süresiz durduruldu

Türkiye’den ilk resmi ‘yaptırım’: Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlar süresiz durduruldu

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’den Süleymaniye’ye ve Erbil’e yapılan bütün uçuşların süresiz olarak iptal edildiğini duyurdu. Bu, ‘bağımsızlık referandumuna’ karşı olan Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ilk resmi yaptırımı oldu. Ayrıca Yıldırım, alınan ‘önemlerin’ bununla sınırlı olmadığını belirterek, “Peyderpey atacağımız adımları da kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Katılımın yüzde 72,16 olduğu, sandıklardan ise yüzde 92.73 ‘Evet’ oyunun çıktığı ‘bağımsız Kürdistan’ referandumunun ardından Türkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşların durdurulacağı açıklanmıştı.

27 Eylül’de Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından yapılan bu açıklamanın bugün hayata geçtiği, Başbakan Binali Yıldırım tarafından duyuruldu.

Çanakkale’de Bayramiç Belediyesi’ni ziyaretinde konuşan Yıldırım, bir kez daha bağımsızlık referandumuna tepki gösterirken, uçuşların süresiz olarak durdurulduğunu şöyle ifade etti:

Bugün saat 18.00 itibarıyla Türkiye’den Süleymaniye’ye ve Erbil’e yapılan bütün uçuşlar iptal edilmiştir, süresiz olarak iptal edilmiştir. Irak Merkezi Hükümeti’nin Sivil Havacılık İdaresinin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye, Erbil’e sefer yapmayacağız. Türkiye olarak hem Türk Hava Yolları (THY) hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Eğer orada mağdur olan vatandaşlarımız varsa bunları almak için özel uçak gönderebileceğiz.

“Böylece bu işlerde Türkiye’nin şakası olmadığını bir kez daha anlamalarını bekliyoruz” diyen Yıldırım, alınan ‘önemlerin’ bununla sınırlı olmadığını da söyledi.

Yıldırım, “Peyderpey atacağımız adımları da kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.




Önceki Haber
Rakka'da hayatını kaybeden Mehmet Aksoy anısına: 'Ölümün ortasında yaşama çok yakınım'
Sonraki Haber
Hakkında 'SEGBİS’e zorla çıkarma' kararı verilen Demirtaş’tan reddi hakim talebi