Ana SayfaBilim ve TeknolojiTwitter’da 140 karakter sınırı iki katına mı çıkıyor?

Twitter’da 140 karakter sınırı iki katına mı çıkıyor?

HABER MERKEZİ – Twitter, 140 karakter sınırını iki katına çıkararak 280 karakterlik yeni bir sürümü deniyor. Şimdilik az sayıda kullanıcının denemesine açılan denemenin tüm kullanıcılara açılıp açılmayacağı ise daha net değil.

Sosyal medya platformu Twitter, 140 karakter sınırını iki katına çıkarmayı test ediyor.

Kullanıcılarının kendilerini “daha rahat ifade edebilmesi için” denen karakter arttırma şimdilik az sayıda kullanıcının denemesine açıldı.

140 karakter sınırının bazı kullanıcıları tarafından eleştirildiği ifade edilirken, test edilen 280 karakterlik tweetler de bütün kullanıcılar tarafından beğenilmedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Twitter’ın ürün geliştirme müdürü Aliza Rosen’ın konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda, şunları ifade etti:

Düşüncelerinizi tek bir tweete sığdırmak zordur, hepimiz bunu yaşamışızdır. Twitter’ı uzun zamandır kullanan kişiler için 140 karakter sınırı duygusal bir bağ olabilir ama bunu denediğimizde etkisini gördük ve yeni karakter limitini de çok seveceksiniz.

Eğer yeni sürüme geçiş olursa son dönemde büyümekte zorlanan Twitter için kullanıcı sayısını artabileceği yorumunda bulunuluyor.