Ana SayfaGüncelÜç parti bu konuda uzlaşıyor: MHP’nin ardından CHP’den de ‘tezkereye destek’ açıklaması

Üç parti bu konuda uzlaşıyor: MHP’nin ardından CHP’den de ‘tezkereye destek’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Hükümete sınır ötesi askeri harekat yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılmasına MHP’nin ardından CHP de yeşil ışık yaktı. CHP’li Engin Altay, “TSK’nın elini güçlendirecekse destekleriz” dedi.

Hükümetin, Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak referanduma sayılı günler kala TBMM’yi olağanüstü toplayarak süresi 30 Ekim’de dolacak Irak-Suriye’ye sınırötesi operasyon düzenlenebilmesine ilişkin tezkerenin süresini uzatma kararı aldı.

Bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) da konu gündeme gelecek.

Tezkerenin içeriğinin değiştirilebileceği ya da yeni bir tezkere gönderilebileceği belirtilirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) de ‘tezkereye destek’ açıklaması geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yarın TBMM gündemine gelmesi beklenen tezkerenin metinin henüz ortada olmadığını ve görmeden yorum yapılamayacağını belirterek, “Ancak terörle mücadelede TSK’nın elini güçlendirecekse destekleriz” dedi.

Kürdistan referandumuyla ilgili olarak, “Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Referandum daha kanlı bir ortama getirebilir. Barzani’yi sağduyuya çağırıyoruz. O nedenle doğru bulmuyoruz” diyen CHP lideri de konuyla ilgili açıklamasında, “Tezkerenin önemi ortadan kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapmak mümkün değil. Eski tezkereye ‘evet’ demiştik” dedi ve bugün yapılacak olan MGK toplantısına dikkat çekti.

MHP destek veriyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin tezkereyle ilgili kararına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) desteğini açıklamıştı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “MHP olarak Cumartesi günkü olağanüstü toplantıya katılıp, Irak tezkeresine destek vereceğiz” demişti.