Ana SayfaDünya‘Ulusal birlik’ vurgusu yapan Müslim’den referandum mesajı: Güney halkımızın iradesine saygı duyuyoruz

‘Ulusal birlik’ vurgusu yapan Müslim’den referandum mesajı: Güney halkımızın iradesine saygı duyuyoruz

HABER MERKEZİ – Partisinin 7’nci kongresinde konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Sloganımız, tüm Suriye halkları için demokratik ve federal bir Suriye’dir” dedi. Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’na da değinen Müslim, ‘ulusal birlik’ vurgusunda bulunarak, “Güney halkımızın iradesine saygı duyuyoruz” diye konuştu.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Rimelan’da düzenlediği 7’nci kongresinde konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’na ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Kongrede, partilerinin kurulduğu koşullara değinen Müslim, “Bizim mücadelemiz demokratik bir sistem kurmaktır” dedi ve ekledi: “Sloganımız, tüm Suriye halkları için demokratik ve federal bir Suriye’dir”.

Kuzey Suriye’deki komün seçimlerine de değinen PYD Eş Başkanı, bunun Ortadoğu’da bir ilk olduğunu vurguladı.

Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’na ilişkin de “Güney halkımızın iradesine hürmetle yaklaşıyoruz” dedi ve şu soruyu sordu:

Bazıları referandumun Türk, Arap ve Farsların ulusal güvenliğini ortadan kaldırdığını söyledi. Peki, Kürtlerin ulusal güvenliği yok mu?

PYD Eş Başkanı devamla da ‘ulusal birlik’ vurgusunda bulundu:

Bizler birliğimizden yanayız. Kürdistan Ulusal Kongresi’ne destek verdik ve halen desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Nasıl ki Türk, Arap ve Fars halklarına özgürlük istiyoruz, aynen o şekilde kendi halkımıza da özgürlük istiyoruz. Özgür olanlar kaderini belirleyebilir, özgürlük ve demokrasiyi hayata geçirebilir. Önceden yalnızdık. Şimdi Arap, Süryani Türkmen, Çeçen, Ezidi ve tüm bölge halkları bizimledir.

Previous post
Baluken'e tahliye yok, savcı 47 yıl hapis cezası istedi
Next post
Cinsel istismardan 10 yıl hapis cezası alan erkek tahliye edildi