Ana SayfaDünyaUNICEF: Güney Asya’da 16 milyon çocuk yardıma muhtaç, bulaşıcı hastalık tehlikeli boyutta

UNICEF: Güney Asya’da 16 milyon çocuk yardıma muhtaç, bulaşıcı hastalık tehlikeli boyutta

HABER MERKEZİ – UNICEF, Güney Asya’da Muson yağmurları sonucu oluşan sel nedeniyle 16 milyon çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Güney Asya’da Muson yağmurlarının sebep olduğu gerçekleşen sel felaketi nedeniyle milyonlarca çocuğun ve ailesinin kalacak yerleri kalmadığını bildirdi.

UNICEF tarafından New York’tan yapılan açıklamada Güney Asya ülkeleri Hindistan, Nepal ve Bangladeş’i vuran sel nedeniyle 16 milyon çocuğun yardıma muhtaç durumda olduğu ifade edildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre açıklamada selden etkilenen kişilerin en çok temiz içme suyu, hijyen ve gıda sıkıntısı çektiği kaydedildi.

Bulaşıcı hastalık tehlikesi ciddi oranda

Ayrıca bulaşıcı hastalık tehlikesinin de ciddi boyutlarda olduğuna vurgu yapıldı.

Birçok bölgenin halen dış dünyaya ulaşımının olmadığı belirtilen açıklamada “Yağışa bağlı sel baskınları güneye doğru ilerlemeye devam ettiği için, durumun çok daha kötüleşmesi tehlikesi söz konusu” denildi.

Öte yandan sel nedeniyle pek çok okulun yıkıldığı bu nedenle de çocukların eğitimlerine haftalar hatta aylar boyunca devam edemeyeceği belirtildi.