Ana SayfaDünya‘Uzay’daki en yaşlı kadın’ 288 günün ardından Dünya’ya geri döndü

‘Uzay’daki en yaşlı kadın’ 288 günün ardından Dünya’ya geri döndü

HABER MERKEZİ – “Uzay’daki en yaşlı kadın” unvanını alan ABD’li astronot Peggy Whitson, uzayda geçirdiği 288 günün ardından Dünya’ya döndü.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Uzay’daki en yaşlı kadın” unvanını alan ABD’li astronot Peggy Whitson Dünya’ya döndü.

Guardian‘da yer alan habere göre Uzay’da toplamda 665 son gidişinde ise 288 gün geçiren Whitson, böylelikle Dünya dışında en çok zaman geçiren kadın oldu.

Dünyadan onla beraber çalışan bilim insanlarının ‘hızına yetişmekte zorlandıklarını’ ifade ettikleri biokimyacı Whitson’ın, Haziran ayında dünyaya dönmesi bekleniyordu, ancak Soyuz uzay aracında bir kişilik daha yer açılmasının ardından üç ay daha uzayda kalmaya karar vermişti.

Dünyanın en yaşlı kadın astronotu olan 57 yaşındaki Whitson, 10 kere uzay yürüyüşü yaparak bu alanda en deneyimli kadın uzay yürüyüşçüsü oldu. Ayrıca iki uzay istasyonunu da yönettti ve bunu gerçekleştiren ilk kadın oldu.

Son bir hafta dışında uzayda zamanın hızla geçtiğini belirten Whitson, sabah saatlerinde Kazakistan’a indi.

Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nde çalışan eşi Clarence Sams’e tekrar kavuşmayı çok istediğini belirten astronot, ‘canının pizza çektiğini ve sifonlu tuvalet kullanmak için sabırsızlandığını’ ifade etti.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Müzik festivalinin düzenlendiği alana yıldırım düştü: İkisi ağır 15 kişi yaralandı
Next post
Gazeteci Doğan Yurdakul hayatını kaybetti