Ana SayfaGüncelValilikten Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi çevresinde eylem yasağı

Valilikten Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi çevresinde eylem yasağı

HABER MERKEZİ – Edirne Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nin 4 km çevresinde eylem yapılmasını yasakladı. HDP, 1 Ekim’de Meclis grubunu cezaevi önünde toplama kararı almıştı.

Edirne Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nin 4 km çevresinde eylem yapılmasını yasakladı.

Kararın HDP’nin Meclis açılış törenine katılmayarak, 1 Ekim’de Meclis grubunu cezaevi önünde toplama kararı almasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Valilik kararında şu ifadelere yer verildi:

İlimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması için Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun dış emniyet duvarının bulunduğu noktalar merkez olmak üzere 4 kilometre yarıçaplı alan içerisinde, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, protesto eylemi, oturma eylemi, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma vb. etkinliklerin ve belirtilen yerdeki drone uçuşlarının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’inci maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ile 66’ncı maddeleri gereğince; 30.09.2017 tarihinden itibaren yasaklanması, bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlara göre adli ve idari işlem yapılması karara bağlanmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya’dan Türkiye’nin ‘kırmızı bülten’ talebine ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Irak, Kürdistan Bölgesi’ne uçuşları durdurdu