Ana SayfaGüncelVenedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu: Altın Aslan’ı ilk kez Meksikalı bir yönetmen aldı

Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu: Altın Aslan’ı ilk kez Meksikalı bir yönetmen aldı

HABER MERKEZİ – 74. Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro “The Shape of Water” filmiyle Altın Aslan’ı kazandı. Böylelikle bu ödülü kazanan ilk Meksikalı yönetmen oldu.

İtalya’da bu yıl 74’üncüsü düzenlenen dünyanın eski film festivali olan uluslararası film festivali olan Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Dün akşam yapılan ödül töreninde, Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülüne “The Shape of Water” filmiyle Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro layık görüldü.

Soğuk Savaş döneminde geçen filmi ile Altın Aslan’ı kazanan Guillermo del Toro, törende yaptığı konuşmada “İlk kez bu ödülü Meksikalı bir yönetmen alıyor. Bu ödülü fantastik film yapmaya çalışan tüm Latin-Amerikalı yönetmenlere adıyorum. Hayata inanıyorum, aşka inanıyorum, sinemaya inanıyorum” dedi.

Jüri Büyük Ödülü dalında verilen Gümüş Aslan ise İsrailli yönetmen Samuel Maoz’un filmi “Foxtrot”a verilirken, Jüri Özel Ödülü’nü de “Sweet Country” filmiyle yönetmen Warwick Thornthon aldı.

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, Maoz’un filmini İsrail askerlerini kötü gösterdiği gerekçesiyle eleştirmiş ve “Samuel Maoz’un ‘Foxtrot’ filminin önemli festivallerde gösterilmek için seçilmesi utanç verici” demişti.

En iyi yönetmene verilen Gümüş Aslan’ı ise “Jusqu’à la Garde” isimli filmiyle Fransız yönetmen Xavier Legrand aldı.

“Hannah” filmindeki rolüyle Charlotte Rampling, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne ise “The Insult” filmiyle Filistinli Kamel El Basha layık görüldü.

En iyi senaryo ödülü “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” filmiyle Martin McDonagh’e verildi.

Jüri Özel Ödülü’nü Avustralya yapımı “Sweet Country” filmiyle Warwick Thornton aldı.

En iyi çıkışı yapan genç oyunculara verilen Marcello Mastroianni ödülü de “Lean On Pete” filmindeki rolüyle Charlie Plummer’ın oldu.


Bu haber BBC Türkçe ve AA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhuriyet Davası yarın Silivri’de görülecek: Gazetecilere Özgürlük
Sonraki Haber
Meksika depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı 90'a çıktı