Ana SayfaÇalışma YaşamıVietnam’da 6 bin tekstil işçisi grevde

Vietnam’da 6 bin tekstil işçisi grevde

HABER MERKEZİ – Vietnam’da bir giysi fabrikasında müdürün, işçilerin öğle aralarında dinlenmek için kullandıkları kumaş parçalarına el koymasının ardından 6 bin işçi, 6 Eylül’de greve başladı. İşçiler, kötü çalışma koşullarının ve düşük ücretlerin arttırılmasını talep ediyor.

Vietnam’ın Thanh Hoa bölgesinde bulunan bir giysi fabrikasında çalışan 6 bin işçi, kötü çalışma koşullarına ve düşük ücretlere karşı greve çıktı.

Yeryüzü Postası’nın haberine göre grev, 6 Eylül Çarşamba günü fabrika müdürün, işçilerin öğle aralarında dinlenmek için kullandıkları kumaş parçalarına el koymasından sonra başladı.

Önce olayın yaşandığı vardiyada çalışan yaklaşık 2 bin işçi kendiliğinden üretimi durdururken, daha sonra ise diğer vardiyalardaki 4 bin işçi greve katıldı.

İşçilerin şirket yönetimine, ücretlerin arttırılması, çocuk yardımı verilmesi, yol yardımının arttırılması, çalışma saatlerinin düşürülmesi gibi talepler içeren liste sunduğu belirtildi.

Çarşamba günkü olayın sorumlusu olan müdürün işten çıkartıldığı, şirket yönetimi, yerel yetkililer ve işçiler arasında görüşmelerin de devam ettiği belirtiliyor.