Ana SayfaToplumsal CinsiyetYargıtay cinsel saldırı cezasını bozmuştu: Özgecan Aslan davası sanığı yeniden hakim karşısına çıktı

Yargıtay cinsel saldırı cezasını bozmuştu: Özgecan Aslan davası sanığı yeniden hakim karşısına çıktı

HABER MERKEZİ – Özgecan Aslan davasında cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan sanıklardan Fatih Gökçe hakkında “cinsel saldırıdan” verilen mahkumiyetin Yargıtay tarafından bozulması üzerine bu suçtan yeniden yargılanmaya başlandı. Aslan ailesinin avukatı Sevin Küçük, “Bu bozma kararı hukuka uygun değildir” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde Psikoloji bölümünde okuduğu Çağ Üniversitesi’nden çıkıp evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in cinsel saldırısına direndiği için katledilmişti.

Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve kendisine yardım eden arkadaşı Fatih Gökçe’ye ‘adam öldürme’ suçundan verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezaları Yargıtay tarafından onanmıştı.

Ancak Gökçe hakkında “cinsel saldırı suçundan” verilen 24 yıl hapis kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine sanık Gökçe dün (12 Eylül) yeniden hakim karşısına çıktı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlayan davaya Fatih Gökçe, Osmaniye’deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmayı çok sayıda kadın örgütü izledi

Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan’ın aileyi temsilen geldiği duruşmayı, Mersin ve Adana Barosu başta olmak üzere yurt genelinden baroların temsilcileri ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve bazı kadın örgütleri temsilcileri de izledi.

Gökçe savunmasında cinsel saldırıda bulunmadığını savunarak kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Özgecan Aslan’ın avukatları, sanığın, cinsel saldırı suçunu işlediği için cenazenin ortadan kaldırılmasına yardım ettiğini ve sessiz kaldığını savunarak, mahkemenin ilk verdiği kararın arkasında durmasını istedi.

Dava ertelendi

Mahkeme heyeti, yaklaşık 8 saat süren duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Aslan’ın ailesinin avukatlarından Sevin Küçük, mahkemenin ilk verdiği kararda direnmesi gerektiğini belirtti.

‘Bozma kararı hukuka uygun değil’

Bu bozma kararının hukuka uygun olmadığını söyleyen Küçük, “Adam öldürme gerekçesinin zaten cinsel saldırı suçunun delillerini ve mevcut diğer delillerin ortadan kaldırılmasına yönelik olduğu, adli tıp raporları, sanık ve tanık beyanları ile nitelikli cinsel saldırı sonucu kesinliğe varmıştır” diye konuştu.

Mahkemenin direnme kararı vereceğine inandıklarını ifade eden Küçük sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu nedenle mahkemenin direnme kararı vereceğine inanıyoruz. Daha önceki mahkeme heyeti tamamen değişti. Yeni başkan, üyeler ve savcı söz konusu. Heyet dosyaya aslında iyi incelemiş. Fatih’in sorulara verdiği cevaplar ve edindiğimiz izlenim, mahkemenin direnme kararı vereceğini düşünüyoruz. Kamu vicdanı açısından da böyle olması gerektiğini düşünüyoruz.

Adliye bahçesindeki açıklamaya polis engeli

Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan ise adliye bahçesinde basın açıklaması yapmalarına polis tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi.

“Sanırım kamuoyu baskısı eskisi gibi olmadığı için herhalde birileri güç alıyor” diyen Aslan, “Mahkeme heyetinin, caninin saatlerdir dalga geçmesini, manevra yapmasını gördüğünü düşünüyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sur'da bir evin bahçesinde patlama: Bir kadın yaralandı
Sonraki Haber
Ahmet Şık: Cumhuriyet Davası'nda hakikat mücadelesi veriyoruz