Ana SayfaDünyaYeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir’den gözaltılara tepki: ‘Erdoğan devlet başkanı değil, aksine bir rehineci’

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir’den gözaltılara tepki: ‘Erdoğan devlet başkanı değil, aksine bir rehineci’

HABER MERKEZİ – Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, iki Almanya vatandaşının daha Türkiye’de gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gözaltılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutan Özdemir, “Devlet başkanı değil, aksine rehineci gibi davranıyor” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de 31 Ağustos’ta iki vatandaşlarını gözaltına alındığını açıklamıştı.

Gözaltılara Almanya’daki siyasetçilerden tepkiler gelmeye başladı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Bild Gazetesi’ne konu ile ilgili konuşan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, gözaltılardan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu göstererek, “Erdoğan bir devlet başkanı değil, aksine bir rehineci. Bulunduğu makamın onurunu ayaklar altına alıyor. Durum, şu aralar kimseye Türkiye’de güvende olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyemecek kadar ciddi” dedi.

Sol Parti’nin Uluslararası İlişkiler Sözcüsü Sevim Dağdelen de, Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikalarıyla Almanya vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye attığını söyledi ve “Federal hükümetin tereddütleri rehineci Erdoğan’ı geçmişte etkilemedi, gelecekte de etkilemeyecek” diye konuştu.

Türkiye’de aralarında Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, insan hakları savunucusu Peter Steudtner ve ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun bulunduğu 10 Alman vatandaşı siyasal sebeplerden ötürü tutuklu bulunuyor.