Ana SayfaGüncelYüksekdağ: Yeni bir tarih yazılıyor, unutmamalıyız

Yüksekdağ: Yeni bir tarih yazılıyor, unutmamalıyız

HABER MERKEZİ – Van mitingine mesaj gönderen HDP eski Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, “Vicdan ve adaleti ayaklar altına alan bu siyasi düzen karşısında direnme azmi, bizlerin omuzlarında yükseliyor ve daha da yükselecek. Yere düşen vicdan ve adaleti bizler kaldıracağız” dedi.

Van’da Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenen “Vicdan, Adalet ve Demokrasi” mitinginde eş genel başkanlığı ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu.

Tutuklu bulunan Yüksekdağ mesajında, “yükselen faşizme karşı halkın kitlesel direnişinin önemine” vurgu yaptı.

Yüksekdağ’ın mitingde okunan mesajı şöyle:

Değerli Van halkı, sevgili kadın kardeşlerim, yoldaşlarım. Hepinizi zindanlara sığmayan özgürlük tutkusuyla, direnç ve özlemle selamlıyorum. Mitingimizin ve Van halkının demokratik direniş kararlılığını, daha büyük bir halk ve haklılık hareketinin önünü açacağına inanıyorum. Vicdan ve adaleti ayaklar altına alan bu siyasi düzen karşısında direnme azmi, bizlerin omuzlarında yükseliyor ve daha da yükselecek. Yere düşen vicdan ve adaleti bizler kaldıracağız. Onlara insanlığı bizler öğreteceğiz. Analarımızın mezarına saldıracak kadar küçülen faşist-ırkçı siyasete, büyük insanlığın direnci, değerleri ve hesap sorma kararlılığıyla yanıt vereceğiz. Yaşadığımız günler zor ve amansız olabilir ama hiçbirimiz bu zorluklar ve ağır zulüm ortasında yeni bir tarihin yazıldığını unutmamalıyız. Tarih ve insanlık karşısında görevimiz durmamaktır. Çıldırmış faşizm, savaş ve zulüm siyasetini durdurmaktır. İnanıyorum ki başaracağız, baş eğmeyenler, başarmayı da bilenlerdir. Hepinizi canı gönülden kucaklıyorum.


Van mitinginde konuşan HDP’li Baydemir: Dicle’yi, Sur’u yıkanlardan garantör mü çıkar?