Ana SayfaGüncelYüksekdağ’dan duruşmaya katılmama kararı

Yüksekdağ’dan duruşmaya katılmama kararı

ANKARA – Milletvekilliği parti üyeliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tutuklu yargılandığı davanın yarın görülecek duruşmasının küçük salona alınmasına tepki göstererek davaya katılmama kararı aldı.

Kesinleşmiş hapis cezası olduğu için vekilliği ve parti üyeliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu davanın ikinci duruşması yarın Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

Duruşmanın 20 kişilik küçük salona alınması üzerine Yüksekdağ’ın duruşmaya katılmama kararı aldığı öğrenildi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca da dün partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapmış ve Yüksekdağ’ın davasına getirilen tecride dikkat çekerek, “Kendinize güveniyorsanız mahkeme üzerindeki tecridi kaldırın, Yüksekdağ suç mu işlemiş halk karar versin” demişti.

İlk duruşmada ne olmuştu?

4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan ve milletvekilliği ile HDP üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ tutuklu bulunduğu davada ilk kez 4 Temmuz’da hakim karşısına çıktı.

SEBGİS’i (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile savunma yapmayı reddeden Yüksekdağ, Ankara 16. Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma bizzat katılmayı talep etmiş ve durulmaya katılmıştı.

Savunmasında yargılamanın HDP’ye dönük “siyasi bir taarruz olduğunu” belirten Yüksekdağ, “100 yıl ceza isteniyor. Emin olun birkaç ömrüm daha olsa aynı şeyleri yeniden yaparım yeter ki bir asra değecek bir davamız olsun. Bizim bir asra değecek davamız var o da barıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 18 Eylül’e ertelemişti.

Figen Yüksekdağ davasında tahliye çıkmadı: ‘Bizim bir asra değecek bir davamız var o da barıştır’