Ana SayfaGüncelYüksel’de 303’üncü gün: Veli Saçılık’tan ‘öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ hatırlatması

Yüksel’de 303’üncü gün: Veli Saçılık’tan ‘öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ hatırlatması

HABER MERKEZİ – 6 ayı aşkındır açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 303’üncü gününde konuşan Veli Saçılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce sarf ettiği sözlerini hatırlatarak, “Biz de diyoruz ki, siz Nuriye ile Semih’i öldürmeyi iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin 183. gününde.

‘Ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 108’inci günde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 303’üncü gününe girdi.

“İşimizi geri istiyoruz” eylemi için Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, Yüksel Caddesi’nde etrafı polis bariyerleriyle çevrelenmiş olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi.

Ancak sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, grubun geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 183’üncü günde Nuriye Semih işe geri alınsın” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” pankartı açarak “Nuriye, Semih işe geri alınsın” ve “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganları attı.

Eylemcilerin slogan atmasına müsaade etmeyen polis, aniden kitleye müdahale etti ve pankartları yırtarak eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

Bu sırada polis, sloganlar duyulmasın diye sokağı siren sesi ile bastırmaya çalıştı. Siren sesine tepki gösteren Acun Karadağ ise “Bunlar siren sesi ile Yüksel’in sesini kısmaya çalışıyorlar. Yüksel’in sesi sadece burada çıkmıyor. Türkiye’nin her tarafından yüksek çıkıyor” diyerek tepki gösterdi.

Veli Saçılık’tan ‘öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ hatırlatması

Fotoğraf: Twitter/ @surgundeydigece

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Yüksel’in simge isimlerinden Veli Saçılık, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009 yılında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yönelik sarf ettiği “Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

Biz de diyoruz ki, siz Nuriye ile Semih’i öldürmeyi iyi biliyorsunuz. Ama biz de direnmeyi iyi biliyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kamuoyu baskısı sonuç verdi: Aslı Erdoğan pasaportunu geri aldı
Sonraki Haber
İran’da Kürtler sokakta: Sine'deki protestolara müdahalede gözaltılar var