Ana SayfaGüncel10 Ekim anması yarın 10:04’te

10 Ekim anması yarın 10:04’te

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 2’nci yıldönümü nedeniyle KESK, DİSK, 10 Ekim-Der, TMMOB ve TTB ortak basın toplantısı düzenleyerek, yarın yapılacak anmaya katılım çağrısında bulundu. Çağrıda, “Arkadaşlarımızın anısına sahip çıkmak ve katliamı bir kez daha kınamak için yarın 10:04’te ellerimizde karanfillerimizle Ankara Garı önünde buluşacağız” denildi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB MYK üyesi Selma Güngör katıldı.

img

10 Ekim Derneği binasında yapılan açıklamada, 10 Ekim Katliamı’nın 2’nci yıldönümü dolayısıyla Ankara Tren Garı önünde yarın yapılacak anmalara katılım çağrısında bulunuldu.

10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun yaptığı açıklamada iki yıl önce yaşananlara değindi.

“Acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor”

İki yıl önce insanların ‘barış’ demek için alanda olduklarını hatırlatan Coşgun, “Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor” dedi.

Coşgun, “Acılarını ve öfkelerini büyüten en büyük nedenlerden birisinin, katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum olduğunu” ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

Dinleme kayıtlarına yansıyan saldırı planlarına, mitinglere yönelik canlı bomba eylemi istihbaratı yazışmalarına rağmen, kimlikleri bilinen IŞİD militanlarının Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirdiği katliamı adeta seyreden istihbarat birimlerine öfkemiz devam ediyor. Patlamaların hemen ardından yaralılara gaz bombalarıyla saldıran, ağır yaralı arkadaşlarımızı nefes alamaz hale getiren, alanda bulunan hekim arkadaşlarımızın yaralılara ilk yardımını geciktiren, patlama gecesi olay yerini TOMA’larla yıkayarak delilleri karartan emniyet yetkilerine öfkemiz devam ediyor.

Katliamı gerçekleştirenler gün gibi ortadayken, olayın sorumlularını ilan edip süreci hızlandırmak yerine ‘kokteyl örgüt’ açıklamalarıyla ortamı bulandıran Cumhurbaşkanına, ‘saldırı sonrası oylarımız yükseliyor’ diyerek siyasal çıkar peşinde koşan dönemin Başbakanına öfkemiz devam ediyor. Müfettiş raporlarına ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin lehimizdeki kararına rağmen, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanması talebimizi görmezden gelen mahkeme heyetine öfkemiz devam ediyor. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anmamıza, katliamı kınamamıza her defasında engel olmaya çalışan, her Ekim ayı başında ‘gösteri yasağı’ ilan eden Ankara Valiliği’ne öfkemiz devam ediyor.

“Katliamın unutturulmasına izin vermeyeceğiz”

Coşgun, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek anma etkinliklerine de katılım çağrısında bulundu:

Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı göstermek, arkadaşlarımızın anısına sahip çıkmak ve katliamı bir kez daha kınamak için yarın 10:04’te ellerimizde karanfillerimizle Ankara Garı önünde, Emek-Barış-Demokrasi Meydanı’nda buluşacağız.

Previous post
Karar bozuldu: CHP'li Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak
Next post
🎧 | Büyük Ev Abluka'dan yeni albüm: 'Fırtınayt'