Ana SayfaGüncel29 Ekim törenleri: Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaret etti

29 Ekim törenleri: Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaret etti

HABER MERKEZİ – 29 Ekim dolayısıyla Ankara’da resmi törenler düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bakanların Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayan törenler, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar düzenlenecek 29 Ekim Yürüyüşü ile devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi.

Törenler, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bakanların Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.

Erdoğan’ın yanı sıra, aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, başbakan yardımcıları, bakanlar ve yüksek yargı organlarının başkanlarının bulunduğu heyet de ziyarette yer aldı.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, şu sözleri kaleme aldı:

Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü bu büyük heyecanla idrak ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti her satırı kahramanlıklarla dolu çetin mücadelenin eseridir. Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathındaki halidir. Tüm gazilerimizin hatıralarını saygı ile yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Protokol töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı’nda kutlamaları kabul ediyor.

Her yıl 29 Ekim kutlamalarına ev sahipliği yapan AKM’de bu sefer geçit töreni yapılmayacak. AKM’deki askeri geçit töreninin yerine Bakanlıklar’daki Meclis’in önünden, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar 29 Ekim Yürüyüşü düzenlenecek.