Ana SayfaGüncel440 gün sonra gelen özgürlük: Gazeteci Kızılkaya ve Sancılı cezaevinden çıktı

440 gün sonra gelen özgürlük: Gazeteci Kızılkaya ve Sancılı cezaevinden çıktı

HABER MERKEZİ – Tahliye olan Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, cezaevinden çıktıktan sonra açıklama yaptı. Tahliye kararına sevinemediklerini söyleyen Sancılı, “Çünkü şuan durumu ağır olan yüzlerce hasta tutsağı bu duvarların arkasında bıraktık” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi davasının 5’inci duruşmasında tahliye olan gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve imtiyaz sahibi Kemal Sancılı cezaevinden çıktı.

Aileleri ve meslektaşları tarafından çıktıkları Silivri Kapalı Cezaevi karşılanan gazeteciler diğer tutuklu gazetecilere dikkat çekti.

‘Umarım bütün tutuklu gazeteciler serbest kalır’

Tahliyenin süpriz olduğunu belirten İnan Kızılkaya, tutuksuz yargılanması gerekirken bu kadar süre tutuklu kalmasının başlı başına bir ceza modeli olduğunu söyledi ve ekledi:

Bu karar umarım Cumhuriyet Gazetesi davasında yargılananları da kapsar. Ancak onlar bugün tahliye edilmedi. Umarım onlar ve bütün tutuklu gazeteci arkadaşlarımız serbest kalır.

‘Yüzlerce hasta tutsağı bu duvarların arkasında bıraktık’

Tahliye kararına sevinemediğini kaydeden Kemal Sancılı ise şöyle konuştu:

Çünkü şuan durumu ağır olan yüzlerce hasta tutsağı bu duvarların arkasında bıraktık. Bunun için bütün kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum

Previous post
Semaver Kumpanya 15. yaşını Sait Faik Abasıyanık ile kutluyor
Next post
New York'ta saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti, saldırgan gözaltında