Ana SayfaDünyaAB Komisyonu Başkanı: Ankara, başarısızlığın sorumluluğunu AB’ye yüklemeye çalışıyor

AB Komisyonu Başkanı: Ankara, başarısızlığın sorumluluğunu AB’ye yüklemeye çalışıyor

HABER MERKEZİ – AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB müzakerelerinde havlu atan taraf biz olmayacağız” sözlerine ithafen başarısızlığın sorumluluğunun AB’ye yüklenmesinin önlenmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin devasa adımlarla Avrupa’dan uzaklaştığı yorumunda bulunan Juncker, “Türkiye’de Avrupa’dan yana oldukça büyük bir kesim var, bu kesimi güçlendirmemiz ve onları hayal kırıklığına uğratmamız gerekir” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla mecliste yaptığı konuşmasında “Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız da kalmamıştır.” demiş, “Havlu atan taraf biz olmayacağız” diye konuşmuştu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, “Ankara’nın tam üyelik görüşmelerinde kaydedilen başarısızlığın sorumluluğunu AB’ye yüklemesinin önlenmesi gerektiğini” ifade etti.

DW Türkçe‘nin haberine göre Türkiye’nin devasa adımlarla Avrupa’dan uzaklaştığını söyleyen Juncker, yine de “Türkiye’de Avrupa’dan yana oldukça büyük bir kesim var, bu kesimi güçlendirmemiz ve onları hayal kırıklığına uğratmamız gerekir” diye konuştu.

Türkiye AB görüşmelerinde ilerleme kaydedilmiyor

Türkiye’nin AB ile 12 yıldan bu yana sürdürdüğü tam üyelik görüşmeleri şu sıralarda fiilen ilerleme kaydedilmiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel AB’nin ekim ayı ortasında ki zirvesinde Türkiye ile tam üyelik görüşmelerini bitirmek ya da askıya almak konusunu Birliğe üye diğer ülkeler ile müzakere etmek istiyor.

Merkel daha önce, “Müzakerelerin oy çokluğu kararıyla askıya alınması seçeneği de bulunuyor; tüm seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Previous post
Tarihçi Ayşe Hür: 'Kerkük bir Türk şehri' tezinin tarihi ve siyasi geçerliliği yok
Next post
Kayyum Mehmed Uzun Parkı'nın tabelasını indirdi, yazarlar tepkili: 'İnkar uygulaması'