Ana SayfaGüncelABD Büyükelçisi Bass’tan ‘tutuklama’ tepkisi: Adalet değil intikam

ABD Büyükelçisi Bass’tan ‘tutuklama’ tepkisi: Adalet değil intikam

HABER MERKEZİ – Görev süresi dolduğu için Türkiye’den ayrılan ABD Büyükelçisi John Bass, ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanının tutuklanmasından duyduğu rahatsızlığı aktararak, “Bu adalet değil intikam” dedi. Toplantıya baz medya kuruluşlarını davet etmediğini açıklayan Bass, “Gerçeklerle değil kurgularla meşguller. Basın etiğini değil kurguyu tercih etmeleri nedeniyle onları gazeteci olarak göremiyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, görev süresinin dolması gerekçesiyle Türkiye’den ayrılmadan önce İstanbul’da  bir basın toplantısı düzenledi.

Bass, açıklamalarına geçmeden önce “salonda bir kısım medya temsilcisinin bulunmadığını, çünkü davet edilmediklerini” özellikle vurgulayarak Gerçeklerle değil kurgularla meşguller. Basın etiğini değil kurguyu tercih etmeleri nedeniyle onları gazeteci olarak göremiyorum” ifadelerini kullandı.

Bass, “Bağımsız ve ve özgür medya demokratik toplumun temelini oluşturur” dedi.

Büyükelçi ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da ‘muhalif basın’a benzer bir ‘ambargo’ uyguladığını dile getirdi.

‘İntikam arayışı’

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz tutuklanması dolayısıyla duyduğu rahatsızlığı dile getiren Bass, şöyle konuştu:

Suçlama dayanaksız, ortaya konulacak delil yok. Türk hükümetinde bazılarının bu davanın hakim önünde mahkemede takip edilmesi yerine yargılamanın basın organları aracılığıyla yapılmasını tercih etmiş olmalarından derin bir rahatsızlık duyuyorum. Bu bana adaletin değil daha çok intikam peşinde olmak gibi geliyor. Kendi anayasaları ve uluslararası anlaşmalarla hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokratik normlara bağlılık bildirmiş ülkelerimizde bu ikisi arasında büyük bir fark vardır.