Ana SayfaDünyaABD, Türkiye’den vize başvurularını süresiz askıya aldı

ABD, Türkiye’den vize başvurularını süresiz askıya aldı

HABER MERKEZİ – ABD Büyükelçiliği, “Türkiye’den başvurular süresiz durduruldu” açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu” duyuruldu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonu’nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır.

ABD konsolosluk görevlisi tutuklanmıştı

Firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edildiği iddia edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz 4 Ekim’de tutuklanmıştı.

Tutuklama kararına ABD Büyükelçiliği’nden tepki gelmişti.

Türkiye’deki ABD Diplomatik Misyonu tarafından yapılan açıklamada, Topuz’un “hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duyulduğu” belirtilmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Zanlı ABD Konsolosluğu’nun kayıtlı personeli değil. Tutuklanan M.T., diplomatik listede yer almıyor” denilmişti.


ABD konsolosluk görevlisi ‘casusluk’tan tutuklandı


 

Previous post
Gerekçe ‘poster ve pankartlar’: DBP Diyarbakır il binasına polis baskını
Next post
SOKAK AKADEMİSİ | Yeni dönemin ilk dersi 'Anarko-Sendikalizm'