Ana SayfaDünya“İlişkilerimiz karışık” diyen ABD’den Türkiye açıklaması: ‘Hala delil gösterilmedi’

“İlişkilerimiz karışık” diyen ABD’den Türkiye açıklaması: ‘Hala delil gösterilmedi’

HABER MERKEZİ – Türkiye ile ABD arasında yaşanan ‘vize krizi’ne ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD’nin Türkiye ile ilişkilerinin karışık olduğunu belirterek, “2 çalışanımız tutuklu ve terörle suçlanıyor. Türk hükümeti hâlâ delil sunmadı” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile yaşanan ‘vize krizi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Türkiye ile ilişkilerinin karışık olduğunu ifade eden Nauert konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Ankara’da bulunan Dışişleri Heyeti, tutuklu çalışanlarımızın durumu ve vize meselesini görüşecek. 2 çalışanımız tutuklu ve terörle suçlanıyor, Türk hükümeti tutuklu çalışanlarımızla ilgili hala bize delil sunmadı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, Türkiye hükümetinin konsolosluk çalışanlarına yönelik suçlamalara ilişkin delil sunması gerektiğini belirtmişti.

Vize krizi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, “Gülen cemaati ile ilişkisi olduğu” iddiası ile tutuklanmasının ardından ABD, 8 Ekim’de Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu” duyurmuştu.

ABD’nin bu açıklamasının hemen ardından Türkiye de benzer bir açıklama yaparak, ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Bu sorunu biz başlatmadık” diyerek, “Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri’nin ta kendisidir” ifadelerini kullanmıştı.

 




Önceki Haber
Greenpeace uçağı düştü: Bir kişi hayatını kaybetti, dört yaralı var
Sonraki Haber
Kardeşi Cizre bodrumlarında, kendisi Şırnak'ta kömür ocağındaki göçükte öldürüldü