Ana SayfaGüncelAçlık grevindeki Semih Özakça’dan sağlık durumuna ilişkin açıklama

Açlık grevindeki Semih Özakça’dan sağlık durumuna ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ile birlikte 231 gündür açlık grevi eylemi yapan Semih Özakça, sağlık durumuna ilişkin “İç organlarımda bir yıkım olduğunu hissediyorum, ağrılarım var, yağ oranım çok azaldığı için oturmakta zorlanıyorum” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle Nuriye Gülmen ile birlikte açlık grevi eylemi yapan öğretmen Semih Özakça, eyleminin 231’inci gününde.

20 Ekim’de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilen Özakça, Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Sağlık durumuna ilişkin bilgiler paylaşan Özakça, şunları söyledi:

Vücudumun çeşitli yerlerinde his kayıpları var, iç organlarımda bir yıkım olduğunu hissediyorum, ağrılarım var, yağ oranım çok azaldığı için oturmakta zorlanıyorum. Her şey beyinde bitiyor. Biz bu direnişi kazandığımızda eskisi kadar sağlıklı bir şekilde yaşayacağımıza inanıyorum.

Motivasyonunu coşku ve moral ile arttırdığını vurgulayan Özakça, “Basit veya zor, sizin bir amacınız varsa ve yaptığınız şeye inanıyorsanız, irade ortaya çıkıyor” dedi.

Semih Özakça, dışarıdan hiçbir ilaç veya müdahale kabul etmediğini de kaydetti.

‘Birçok adaletsizlikle karşılaştık’

Tutukluluk ve dava sürecini de değerlendiren Özakça, “Birçok adaletsizlikle karşılaştık, zorla müdahale, işkence ve tehditler ile karşı karşıya kaldık. Duruşmalara getirilmedik, avukatlarımız gözaltına alınıp tutuklandı. Daha sonra binlerce avukat bizi sahiplendi ve AKP’nin tüm çabaları boşa çıktı” ifadelerini kullandı.

‘Nuriye hala içeride’

Nuriye Gülmen ile aralarında hukuksal açıdan hiçbir fark olmamasına rağmen yalnızca kendisinin bırakılmasına dikkat çeken Özakça, “Eyleme ve açlık grevine beraber başladık. Beraber tutuklandık ancak ben tahliye edildim Nuriye hala içeride” dedi.

‘Endişe değil destek istiyoruz’

İnsanların bize bir şey olma endişesi taşımaması gerektiğini söyleyen Özakça, “Bu endişeyi anlıyoruz ancak yine bu endişeye rağmen bize daha çok destek olmalılar diye düşünüyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl'ün kızı: Annemin durumu ağırlaşıyor, duyarlı olun
Sonraki Haber
IMF'den iklim değişikliği için 'distopya' uyarısı: Doğru kararlar alamazsak 50 yıl içinde ızgara olacağız