Ana SayfaGüncelAKP’de 22 il başkanı daha değişecek

AKP’de 22 il başkanı daha değişecek

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, istifaların ve görevden almaların sürdüğü partide 22 il başkanının daha değişeceğini açıkladı. Çalık, “İstifa bir son değil, bir başlangıç olacaktır” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partideki değişim ve istifalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon kanalında konuşan Çalık, partideki ‘yenilenme süreci’ kapsamında 22 il başkanının daha değişeceğini açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın yeni istifalar hakkında yaptığı açıklama şöyle:

İstifalar bir son değildir, yeni bir başlangıç olabilir. İstifa eden belediye başkanlarımız, partimizde alınan kararları yerine getirmişlerdir. Bunların siyasi, hukuk, sosyal olarak sorunları varsa gereği yerine getirilecektir. Bizim aldığımız kararlar neticesindeki istifaların kabulü bizim için yeniden bir yenilenme hareketidir.

Cumhurbaşkanımızın genel başkan olmasıyla birlikte partideki yenileşme hareketimize hız verdik. Partinin yönetim kademesinde MKYK başta olmak üzere, teşkilatlarımızda bugün 22 il başkanımızın değişimi söz konusu. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız; her konuda yenilenme.

Bunlara sadece yenilenme hareketi olarak bakmak lazım. AK Parti bir veda partisi değil, vefa partisidir. Yani istifa bir son değil, bir başlangıç olacaktır. Arkadaşlarımız da partimizden değil, belediye başkanlığı görevlerinden istifa etmiştir.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

Kısa bir süre sonra ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediği belirtilmişti.

Erdoğan konu ile ilgili “Üç belediye başkanının da en kısa sürede istifasını vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak Erdoğan ile Saray’da görüşen Gökçek, “Cumartesi günü istifa edeceğim” demiş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe de görevini bırakmıştı.

İstifaların yanı sıra AKP teşkilatlarında il başkanlıkları düzeyinde değişimler de yaşanmıştı. Parti tarafından yapılan açıklamalarda AKP’nin Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanlarının “Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda” değiştiği duyurulmuştu.

İstifalar ve devam eden değişimlere dair Erdoğan’ın son açıklaması ise “Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık” olmuştu.