Ana SayfaGüncelAKP’de istifa: Şaban Dişli, ‘Erdoğan’ı daha fazla yıpratmamak için’ deyip görevi bıraktı

AKP’de istifa: Şaban Dişli, ‘Erdoğan’ı daha fazla yıpratmamak için’ deyip görevi bıraktı

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, bu görevinden istifa etti. Darbe girişiminin kilit isimlerinden olan tümgeneral Mehmet Dişli’nin kardeşi olan AKP’li Şaban Dişli istifa mektubunda ise “Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” dedi.

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AKP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan tümgeneral Mehmet Dişli’nin kardeşi, AKP’li Şaban Dişli, istifa etti.

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AKP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

Dişli, AKP Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanmıştı.

Sakarya Milletvekili Dişli, istifa dilekçesinde “Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” dedi.

Şaban Dişli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde de başdanışmanlığını yapmıştı.

Kardeşi 15 Temmuz’un ‘kilit ismi’

Şaban Dişli’nin kardeşi, darbe girişiminin kilit isimlerinden tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz akşamı darbe bildirisi imzalatılmak istenen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yanındaki subaylardandı.

‘Akıncı Üssü’nde olanlarla ilgili davada savunma yapan Dişli, “Ben FETÖ üyesi değil, mağdurlarından biriyim” demişti.