Ana SayfaToplumsal CinsiyetAlanya’da bir kadına sokak ortasında işkence yapan polislerden biri tutuklandı, diğeri serbest

Alanya’da bir kadına sokak ortasında işkence yapan polislerden biri tutuklandı, diğeri serbest

HABER MERKEZİ – Alanya’da bir kadını saçından sürükleyip copla darp eden polislerden biri tutuklandı diğeri ise adli kontrol talebi ile serbest bırakıldı. Öte yandan bir kadının polislerce işkenceye maruz bırakılmasıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 2 polis dün (4 Ekim) yerde yatan bir kadını saçından tutup sürükleyip tekmeledi ve copla darp etmişti.

Olay, işkence görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından ortaya çıkmış ve Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından iki polisin açığa alındığı açıklanmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polislerden biri tutuklandı.

Diğer polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayın yasağı

Öte yandan Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede bir kadının polislerce işkenceye maruz bırakılmasıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikli yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir.

Previous post
HDP Sözcüsü Baydemir'e 1 yıl 5 ay hapis cezası
Next post
İtalya Ulaştırma Bakanı'ndan mülteci çocuklar için açlık grevi