Ana SayfaGüncelAnkara’da Heidegger ve ‘Kara Defterler’ konferansı

Ankara’da Heidegger ve ‘Kara Defterler’ konferansı

HABER MERKEZİ – 27 Ekim’de Ankara’da Heidegger ve “Kara Defterler” üzerine bir konferans düzenlenecek.

27 Ekim’de Goethe-Enstitüsü ve Türkiye Felsefe Kurumu işbirliği ile Ankara’da Martin Heidegger ve “Kara Defterler” konferansı düzenlenecek.

Konferansta, “Kara Defterler”in editörü ve Martin Heidegger Enstitüsü’nün Müdürü olan Wuppertal Üniversitesi profesörü Peter Trawny, Heidegger’in “Kara Defterler”i üzerine bir konuşma yapacaktır.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin takdim konuşmasının ardından ise Prof. Dr. Kaan H. Ökten ve Prof. Dr. Yusuf Örnek de sunumlar yapacak.

‘Kara Defterler’ üzerine

Bir Frankfurt yayınevi olan Vittorio Klostermann, 2014 yılının Mart ve Nisan aylarında 1931-1941 arasındaki dönemin “Kara Defterler”ini (Überlegungen I-XV) Heidegger külliyatının 94’ten 96’ya kadarki ciltleri olarak yayımladı.

“Kara Defterler” günümüze kadar şiddetli tartışmalar ve görüş ayrılıklarının nesnesi olagelmiştir; her ne kadar Heidegger Türkiye’de dikkate değer şekilde benimseniyor olsa da “Kara Defterler” ve “Heidegger Tartışması” olarak adlandırılan mesele, ancak “Kara Defterler”in yayımlanmasının ardından bilinir hale geldi.

“Kara Defterler”de antisemit paragraflar kendilerini açık biçimde ortaya koymakta. Fakat tartışmanın konusunu, Heidegger felsefesinin antisemitizme gebe olup olmadığı ya da ne ölçüde gebe olduğu sorusu oluşturmaktadır.


Konferansa dair ayrıntılı bilgiye BURADAN bakabilirsiniz.