Ana SayfaGüncel‘Arabuluculuk’ haberine yalanlama: ‘Erdoğan ve Schröder görüştü ama o konuyu konuşmadı’

‘Arabuluculuk’ haberine yalanlama: ‘Erdoğan ve Schröder görüştü ama o konuyu konuşmadı’

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Almanya eski başbakanı Schröder’in, Türkiye’de tutuklanan Alman bilişim uzmanı Steudtner’in serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü haberini yalanladı. Görüşmeyi doğrulayan Bozdağ, “Hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında olan herhangi bir konu kesinlikle konuşulmamıştır, görüşülmemiştir” dedi.

Büyükada davasında yargılanan Alman bilişim uzmanı Peter Steudtner dahil sekiz insan hakları aktivistinin tahliye edilmesinin ardından Der Spiegel dergisinde çıkan habere dair Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi.

Bozdağ, Erdoğan-Schröder görüşmesinde Büyükada davasının gündeme gelmediğini söyledi.

Bozdağ, Schröder ile Erdoğan’ın yakın dost olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Zaman zaman bir araya gelip Almanya-Türkiye, Türkiye-AB ilişkileri ve diğer bölge konuları hakkında görüş alışverişinde bulunurlar. Bu da o görüşmelerden bir tanesi ama bir farkı Sayın Merkel’in bilgisi dahilinde yapılan bir görüşmedir. Görüşme konusu içerisinde, Türkiye’deki yargılama sürecinde olan hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında olan herhangi bir konu kesinlikle konuşulmamıştır, görüşülmemiştir. Böyle bir olay yoktur. Türk yargısı bağımsız ve tarafsız bir yargıdır.

Spiegel ne diyordu?

Der Spiegel’in Bozdağ tarafından yalanlanan haberinde, az sayıda kişinin haberdar olduğu arabuluculuk girişiminin Almanya’da 24 Eylül’de yapılan seçimlerden bir hafta sonra gerçekleştiği belirtilmişti.

Dergi, Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder’in, hak savunucularından Steudtner’in serbest bırakılması için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü bildirmişti.

Haberde, Schröder’in Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ricası üzerine Türkiye’ye giderek Erdoğan ile buluştuğu, Gabriel’in Schröder’le bağlantıyı Başbakan Angela Merkel’in bilgisi dahilinde kurduğu ve Merkel’in bizzat Schröder ile de konuyu görüştüğü belirtmişti.


Tahliye ‘rica’ ile geldi: Almanya basını gizli görüşmeler ile ‘arabulucuğu’ yazdı

 

Previous post
Halil İbrahim Sınır Kapısı Bağdat'a teslim edildi
Next post
1 günde iki hekim ve bir tıp öğrencisi intihar etti