Ana SayfaGüncelArınç’tan Gökçek yorumu: Sabrettim ve kazandım

Arınç’tan Gökçek yorumu: Sabrettim ve kazandım

HABER MERKEZİ – Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek hakkında konuştu. Gökçek’le aralarında yaşanan tartışmayı hatırlatan Arınç, “O bana siyaseten zarar vermek istedi ama ben siyaseten daha da güçlendim. Ben sabrettim ve kazandım” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili olarak özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

AKP’nin bu yılki kampına davet edilmesi ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir cami açılışında kendisine teşekkür etmesi sorulan Arınç, “Hakkımızı iade etti. Partimle olan aidiyetimi kesmişlerdi, şimdi partiyle olan aidiyetimiz kuruldu. Afyon’daki toplantıya da geleceksiniz, partinin kurucusu olarak da her zaman partide söz sahibi olacaksınız dediler. Bunun için teşekkür ettim, Cumhurbaşkanımıza da” diye konuştu.

“Sabrettim ve kazandım”

Gökçek’in aday gösterilmesine 2009 yılından beri karşı çıktığını söyleyen Arınç, Gökçek’in istifasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

O bana siyaseten zarar vermek istedi ama ben siyaseten daha da güçlendim, sabrettim ve kazandım. 2009’dan itibaren ben Melih Gökçek’in adaylığına karşı çıktım. 2014’te çok daha fazla karşı çıktım. Sayın Gökçek tekrar aday gösterildi ve ben kendisine oy verdim. O gitti, gidecekti zaten. Bana siyaseten zarar vermek istedi. Bilmeyerek, istemeden beni güçlendirdi.

Gökçek’in istifa sürecine dahil olmadığını belirten Bülent Arınç, “Melih Gökçek hiçbir zaman benim can düşmanım olmadı, kan davalım değildir, aramızda siyasi bir tartışma yaşadık ve bunun sonuçlarını ben de gördüm, o da gördü” dedi.

Ne olmuştu?

Melih Gökçek, dönemin Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı, Fetullah Gülen cemaatiyle işbirliği yapmakla suçlamıştı. Gökçek, Arınç’ın istifa etmesini, istifa etmemesi halinde görevden alınmasını istemişti.

23 Mart 2015’teki Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapan Arınç, “17 ve 25 Aralık sahtekarlıkları ortaya çıktığı günden itibaren ben hükümetimin yanındayım. Gökçek, belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır” demişti.

Gökçek ise Arınç’ın açıklamasına, “Hayır kurumu olarak bildiğim tüm kuruluşlara, kanunun verdiği yasal çerçeveler içinde yardım etmişimdir. Paralel yapının bir hayır kurumu değil ihanet şebekesi olduğunu anladığımda da onlara karşı bakışım değişmiştir. Bu tavrımı parsel parsel birilerine peşkeş çekmek olarak algı yönetimi yapanlar şerefsizdir” karşılığını vermişti.

Gökçek, geçtiğimiz hafta sonu “Yorgun olduğum için değil, başarısız olduğumu düşündüğüm için değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum” demiş, istifasını resmen duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den Barzani açıklaması: Takdir ediyoruz
Sonraki Haber
'Kader olmamalı': Türkiye'de kirlilikten dolayı her yıl 42 bin kişi yaşamını yitiriyor