Ana SayfaKadın‘Artık yeter’: Son 10 günde 20 kadın öldürüldü

‘Artık yeter’: Son 10 günde 20 kadın öldürüldü

HABER MERKEZİ – Helin Palandöken’in öldürülmesini protesto eden İskenderunlu kadınlar, son 10 günde 20 kadının öldürüldüğünü belirtti. Kadın cinayetlerine sessiz kalanlara ‘artık yeter’ diyen kadınlar, kadın düşmanı yasalara karşı da mücadele edeceklerini ifade etti.

İskenderun Kadın Platformu, Eğitim Sen İskenderun Şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile İstanbul’un Pendik ilçesinde 17 yaşındaki Helin Palandöken’in Mustafa Yetgin isimli bir erkek tarafından öldürülmesini ve kadın cinayetlerini protesto etti.

İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Aysel Eşiyok, Helin Palandöken’in öldürülmesinin hesabını sormak ve başka kadınların öldürülmemesi için bir araya geldiklerini söyledi.

“Helin için sessiz kalamayacağız” diyen Eşiyok, son 10 günde 20 kadının öldürüldüğünü ifade etti.

Helin’in davasının takipçisi olacaklarını dile getiren Eşiyok, “Helin, bu ülkede öldürülen kadınlardan yalnızca biri. Bu cinayetlerden kadınları korumayanlar sorumludur” diye konuştu.

‘Kadın düşmanı yasayı reddediyoruz’

Eşiyok, kadınların sokaklara çıkmaktan tedirgin olduğu bir ortamda kadınları korumakla yükümlü olanların derdinin Müftülük Yasası olduğunu belirtti ve ekledi:

Hala çıkıp bu kadın düşmanı yasa için ‘isteseler de istemeseler de o yasa Meclis’ten geçecek’ diyorlar. Biz bu yasayı reddediyoruz. Elbette öfke hakimdi. İsyan ettik. Bir kez daha kadın cinayetlerine sessiz kalanlara ‘artık yeter’ dedik. Şiddet o kadar yakınımızda ki ‘bu kadar da olmaz’ diyebileceğimiz bir olay kalmadı.

“Helin ve annesi kadın mücadelesi olmak zorunda demişti” diyen Aysel Eşiyok, “Şimdi söz sırası bizde. Kadınlar olarak başka Helin’ler olmasın yaşam hakkımız için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.