Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘tavsiye’: Kerkük özel bir statüye kavuşturulmalı

Bahçeli’den ‘tavsiye’: Kerkük özel bir statüye kavuşturulmalı

HABER MERKEZİ – Bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük’ün nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda ‘tavsiyeler’ veren MHP lideri Bahçeli, “Kerkük özel bir statüye kavuşturulmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin gündeminde Irak Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük’te yaşananlar vardı.

Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten ‘kaçtığını’ savunan Bahçeli, “Kerkük’e yuvalanmaya çalışan hainler arkalarına bakmadan kaçmışlardır. Yalnızlaşan Barzani ve peşmerge çetesi tarihi bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Nefesleri kesilen peşmerge fitnesi ne olmuştur da tek bir mermi atmadan tabana kuvvet kaçmayı seçmiştir. Çığlık çığlığa kaçarken üzerlerindeki sözde üniformaları bile çıkarıp atmışlardır” dedi.

Bahçeli ayrıca, Kerkük’ün bundan sonra nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda ‘tavsiyeler’ de verdi:

Barzani’nin vahim hesap hatası sonucu, zorladığı referandum sonrası Irak’ta ortaya çıkan siyasi denklem Kerkük’ün statüsünün nihai çözümü için yeni bir süreç başlatmıştır. İlk etapta Kerkük’te güvenliği Irak ordusu ve federal polis sağlamalıdır. Irak ordusuna yardımcı olmalarını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.

Irak’ın kurucu tüm halkları, Türkmenler, Araplar, Kürtler, Süryaniler ile diğer grupların hak ve hukukları korunmalıdır. Kerkük özel bir statüye kavuşturulmalıdır.




Önceki Haber
Bir geri dönüş hikayesi: 23 yıl önce yakılan köyüne döndü, yaşamı yeniden inşa ediyor
Sonraki Haber
Singapur 2018'den itibaren özel araç satışını yasaklıyor