Ana SayfaGüncelBakanlık ‘soruşturma başlatacaktı’: Bir hafta geçti hala resmi açıklama yok

Bakanlık ‘soruşturma başlatacaktı’: Bir hafta geçti hala resmi açıklama yok

HABER MERKEZİ – Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınan 7 kişinin ismi aradan geçen 6 günün ardından dün açıklanmış ve emniyette hala çıplak halde tutuldukları ortaya çıkmıştı. Bakan Yardımcısı uygulama ile birlikte fotoğrafların çekilmesi ve yayılması ile ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılacağını açıklamasına rağmen bir haftadır resmi bir açıklama yok. Konu ile ilgili konuşan HDP’li Ahmet Yıldırım, “Bu ülkede işkencenin münferit bir durum olduğunu ve bunların münferit durumlarla etkin soruşturulduğunu kimse bize anlatmasın” dedi.

Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınan 7 kişi emniyette tutulmaya devam ediyor.

7 kişinin kimliği aradan geçen altı günün ardından dün açıklanmıştı.

Gözaltındakilerin emniyette de çıplak halde tutuldukları ortaya çıkmıştı.

Gözaltındaki iki kişi ile görüşen avukat Gülfer Karadeniz, gözaltındakilerin ayaklarında ayakkabı bile olmadan hücrelerde tutulduklarını söyledi ve gözaltına alınanların vücutlarında kırık ve morluklar olduğunu belirtmişti.

Fotoğrafların yayınlanması ile birlikte HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Meclis kürsüsünden fotoğraflara tepki göstermiş,  ardından Meclis oturumunu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı 4 partinin Grup Başkanvekillerini toplantıya çağırmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ‘soruşturma başlatılacak’ demişti

Toplantıda AKP ve MHP’li Grup Başkanvekilleri de fotoğrafları “Kabul edilemez” diye nitelendirirken , İçişleri Bakan Yardımcısı uygulama ile birlikte fotoğrafların çekilmesi ve yayılması ile ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılacağını söylemişti.

Fakat aradan geçen bir hafta sürede ne başlatılacağı belirtilen soruşturmaya ne de gözaltındakiler hakkındaki soruşturmaya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

‘Meclis’te tekrar gündeme getireceğiz’

Durum hakkında Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Meclis’te olayı tekrar gündeme getireceklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu:

Ülkede işkence artık münferit bir olay değil, sistematiktir. Bunu yaşadığımız birçok olaydan ötürü biliyoruz. İşkence sistematik bir hal almıştır. Ve bu ülkede işkencenin münferit bir durum olduğunu ve bunların münferit durumlarla etkin soruşturulduğunu kimse bize anlatmasın. Öyle bir durum yok. Böyle bir şey de söz konusu değil. Artık bu ülkede işkence genel bir karakteristik hal almıştır. Kim ki; buna göz yumuyor, soruşturmayı göz ardı ediyorsa asla zamanaşımına uğramayan insanlığa dair bir suç işliyor. Sadece bugün kendileri iktidarda diye AKP bunları kapatacağını ve bir daha açılmayacağını sanıyorsa yanılıyor. Çünkü işkence bir kez daha söylüyorum. İşkence insanlığa dair bir suçtur. Ve biz bu ülkede sadece siyaseten değil bir insan olarak sorumluların açığa çıkarılması için mücadele edeceğiz.