Ana SayfaDünya‘Barzani 1 Kasım’da görevi bırakıyor’

‘Barzani 1 Kasım’da görevi bırakıyor’

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin 1 Kasım’da görevini bırakacağı iddia edildi. Barzani’nin parlamentoya gönderdiği mektupta başkanlık yetkilerinin parlamento ve IKBY hükümeti arasında dağıtılmasını önerdiği belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin 1 Kasım’da görevi bırakacağı belirtildi.

Rudaw’ın haberine göre Barzani, parlamentoya gönderdiği mektupta başkanlık yetkilerinin parlamento ve hükümeti arasında dağıtılmasını önerdi.

Reuters haber ajansına konuşan bir yetkili de Barzani’nin 1 Kasım’da görevi bırakacağını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Barzani ve yardımcısı Kosrat Rasul ile Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin’in yetkilerini dondurmuş, bölgede 8 ay içinde genel seçim yapılacağını duyurmuş ancak başkanlık seçimi için ise herhangi bir tarih belirlenmemişti.

Daha önce bu iki seçimin de 1 Kasım’da yapılması planlanmış ancak Kerkük’ün Bağdat yönetiminin kontrolüne geçmesinin ardından seçimler ertelenmişti.

Barzani’nin 2013’te biten görev süresi önce 2 yıl uzatılmış ardından 2015’te bir kez daha 2 yıllık görev uzatımına gidilmişti. O dönemde parlamentonun faaliyetleri askıya alınmıştı.

Yüzde 92 ‘Evet’ ile sonuçlanan bağımsızlık referandumunun ardından Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında tırmanan gerilim Kerkük’te çatışmaya dönüşmüş, peşmerge güçleri çatışmadan çekilmişti.

Yaşananlar sonrası muhalefetteki Goran Hareketi, Barzani’nin istifasını istemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Yine' homofobi: Hazinedar'a göre 'LGBTİ’ye saygı göstermeleri destek vermek anlamına gelmiyor'
Sonraki Haber
İstifa ettirilen Recep Altepe: Ankara'dan çağırdılar ama kabul etmedim