Ana SayfaDünyaBarzani’den saldırıların ardından ilk açıklama

Barzani’den saldırıların ardından ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Barzani, Irak ve Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük ve Şengal’in bazı bölgelerine saldırarak girmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Gerekeni yapacaklarını belirten Barzani, “Yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı” dedi.

Yüzde 92 ‘Evet’ ile sonuçlanan bağımsızlık referandumunun ardından Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında tırmanan gerilim Kerkük’te çatışmaya dönüşmüş, peşmerge güçleri çatışmadan çekilmişti.

Peşmerge çekildi: Kerkük’ün ardından Şengal ve Mahmur da ‘devredildi’

Saldırılar Şengal ve Mahmur’da devam ederken Irak Kürdistan Bölgesi Başkanu Mesud Barzani ilk kez konuştu.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Barzani Kerkük’te yaşananların bazı siyasi taraf ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandığını ifade etti.

“Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır” diyen Barzani halkın kazanım, huzur ve güvenliğinin yeniden sağlanacağını aktardı.

‘Gereken yapılacaktır’

Barzani açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnenerek, zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı. Kürdistan halkı bilsin ki gereken yapılacaktır. Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi. Ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu.

Siyasi birlikteliğe vurgu yapan Barzani, “Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız” dedi.




Önceki Haber
Şule İdil Dere'nin iddianamesi 17 ay sonra hazırlandı: Ölümünden İBB ve İSTAÇ sorumlu
Sonraki Haber
Leyla Zana'nın vekilliğinin düşürülmesi için komisyon kuruldu