Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı Bozdağ’dan MTV açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan MTV açıklaması

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, MTV’de yüzde 40 olarak öngörülen vergi artışı ile ilgili konuştu. “Bakanlar Kurulu toplantısından, motorlu Taşıtlar Vergisi’nde tasarıdakinden daha iyi bir noktaya getirecek iyileştirme yapılması kararı çıktığını” açıklayan Bozdağ, hazırlıkların tamamlanmasının ardından birkaç gün içinde vergi oranın netleşmiş olacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki (MTV) çalışmaya ilşikin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, “Bakanlar Kurulu toplantısından, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde tasarıdakinden daha iyi bir noktaya getirecek iyileştirme yapılması kararı çıktığını” söyledi.

“Vatandaşlarımız şunu bilsinler, bu yüzde 40’lık artış aşağı çekilecek. Birkaç güne kadar netleşir” diye konuşan Bozdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, hazırlıkların tamamlanmasının ardından yeni vergi oranı ile ilgili bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Torba’da 130 madde var

130 maddeden oluşan “Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nda pek çok alanda vergi artışı öngörülüyor.

MTV’de yapılması planlanan yüzde 40’lık vergi artışını da içeren torba yasa tasarısı dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

Vergi artışları ilave silah sistemleri için

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin önümüzdeki yıl savunma sanayisi ve Milli Savunma Bakanlığı için 17-18 milyar liralık ilave harcama yapacağını belirtmişti.

İlave silah sistemlerinin de gündemde olduğunu ifade eden Şimşek, “Bunu karşılamak amacıyla borç yerine vergi artışlarını tercih ettik” diye konuşmuştu.