Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı: MTV’den gelecek gelirle silah alacağız

Başbakan Yardımcısı: MTV’den gelecek gelirle silah alacağız

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden 2 milyar lira civarında bir gelir geleceğini belirterek, bunun silah alımına harcanacağını söyledi. Şimşek “Gelecek yıl alacağımız silahları borç yerine vergiden karşılayacağız” dedi.

Ekonomi Bakanı Naci Ağbal, 27 Eylül’de önümüzdeki yıldan itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 zam yapılacağını açıklamıştı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi zammının makul bir rakama çekileceğini duyurmuştu.

Tepkilere neden olan zam oranına ilişkin bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi.

NTV’de canlı yayına katılan Şimşek, “net olarak MTV’den gelecek gelir 2 milyar lira civarında” olduğunu söyleyerek, “Bakanlıklara harcama imkanını bu kez vermeyeceğiz; araç/bina kiralama ve satın alma konusunda çok net tavır olacak” dedi.

2018’de ‘yeni silah sistemleri almak’ için savunma sanayine 17-18 milyar lira ilave kaynak aktarılacağını belirten Şimşek, MTV zammını da kastederek, “Savunma harcamalarını borçlanma yerine sağlıklı vergi gelirleriyle yapmak istiyoruz” dedi.

Previous post
Müftülere nikah yetki veren yasa tasarısına karşı kadınlardan acil eylem çağrısı
Next post
Individual lawsuits launched against Peace Declaration signatory academics