Ana SayfaGüncelBaşbakan Yıldırım’dan TEOG ile ilgili bir açıklama daha

Başbakan Yıldırım’dan TEOG ile ilgili bir açıklama daha

HABER MERKEZİ – Kaldırılan TEOG yerine getirilecek yeni sistemin detayları ile ilgili daha önce de açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, bu kez ise “Yazılı sınavlar her sınıfta olacak, o sınavlardan birisi de merkezi sistemli olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, kaldırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerine liseye girişte yeni sistemle ilgili bir açıklama daha yaptı.

TEOG’un yerine uygulanacak modelle ilgili soru üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

TEOG’la ilgili gerekli açıklamaları yaptık. Detaylar çalışılıyor. Sınavsız öğrencilik olur mu? Tabii ki öğrenciyseniz hayatınız sınav demektir. Eskiden sözlü sınavlar da vardı. Şimdi var mı, bilmiyorum.

Yazılı sınavlar her sınıfta olacak, o sınavlardan birisi de merkezi sistemli olacak. Hepsi bu. Okuldaki sınavlardan bir tanesi soru havuzundan merkezi şekilde olacak, hepsi bu. Merkezden yapılmasa da bu sınav yapılacak.

Yıldırım, ayrıntılar üzerinde çalışılmaya devam edildiğini, önümüzdeki günlerde ayrıntıların belli olacağını da söyledi.

‘8. sınıfta açık uçlu sorular yöneltilecek’ demişti

Başbakan Binali Yıldırım, daha önceki açıklamasında, TEOG yerine getirilecek yeni sınav sistemine ilişkin “Liseye geçişte başarı ortalamasına bakılacak. 8. sınıfta açık uçlu soruların yöneltileceği sınav yapılacak” şeklinde konuşmuştu.


Yıldırım TEOG yerine gelecek sınav sisteminin detaylarını açıklamıştı