Ana SayfaGüncelBelgesel paylaşan oyuncu, ‘örgüt propagandası’ ile suçlanıp ifade verdi

Belgesel paylaşan oyuncu, ‘örgüt propagandası’ ile suçlanıp ifade verdi

HABER MERKEZİ – Daha çok “Kuzey ve Güney” isimli diziyle bilinen oyuncu Hazar Ergüçlü, sosyal medyadan paylaştığı bir belgeselden ötürü ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla ifade verdi.

Oyuncu Hazar Ergüçlü, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir belgesel fragmanından ötürü ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla ifade verdi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah’ın haberine göre Ergüçlü, Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.

Haber’de Hazar Ergüçlü’nün “PKK propagandası yapan bir kısa filmi sosyal medya hesabından paylaştığı için” savcılığa ifade verdiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan oyuncu, “Bana sosyal medyadan çok fazla kısa film geliyor. Ben de paylaşıyorum. Söz konusu film bir takipçimden geldi. Açıp bakmadım. Bir takipçimin uyarısı üzerine de sildim” dedi.

İfadesinin ardından savcılık da soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırdı.

‘BAKUR’ belgeseli mi?

Oyuncu Ergüçlü ifade vermesine sebep olan paylaşımını silse de geçmiş paylaşımlarında ‘BAKUR’ isimli belgeseli paylaştığı anlaşılıyor.

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile yönetmen Çayan Demirel’in yönettiği, yapımcılığını Ayşe Çetinbaş’ın üstlendiği “Bir Gerilla Belgeseli: BAKUR (Kuzey)” 34. İstanbul Film Festivali’nde yarışma dışı kategorisinde gösterilecekti ancak daha sonra gösterim iptal edilmişti.

Belgesel, dağdaki gerillaların gündelik ve siyasi hayatına ayna tutarken, 2013 yılından sonraki geri çekilmeyi de anlatıyor.

Previous post
Ekim'de de ekonomiye güven geriledi
Next post
Herwart fırtınası: Avrupa'nın üç ülkesinde 6 kişi yaşamını yitirdi