Ana SayfaGüncelBerberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası ertelendi

Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası ertelendi

HABER MERKEZİ – Tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun birleştirilen MİT TIR’ları davasında görülen duruşması, reddi hakim talebiyle 20 Aralık 2017’ye ertelendi.

‘MİT Tırlarının Durdurulması’ görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme”; Aydınlık gazetesi çalışanları Orhan Bozkurt ve Mustafa Yücel’in ise ”Devletin güvenliğine ve siyasal yaralarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan yargılandıkları davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirilen Enis Berberoğlu, Erdem Gül, Aydınlık gazetesi eski çalışanları Orhan Ceyhan Bozkurt ve Mustafa İlker Yücel katıldı.

Duruşmayı CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Akkuş İlgezdi ve Barış Yarkadaş ile birçok CHP’li yönetici takip etti.

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılan duruşmada, sanık avukatlarının bazılarının reddi hakim talebinde bulundukları kaydedildi.

Mahkeme heyeti, reddi hakim talebi nedeniyle dava dosyasının İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 20 Aralık 2017’ye erteledi.

Tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan yargılandıkları dosya, daha önce Aydınlık gazetesi çalışanları Orhan Bozkurt ve Mustafa Yücel’in dosyasıyla birleştirilmişti.

Davanın geçmişi

“MİT Tırlarının durdurulması” görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davanın 14 Haziran 2017 tarihli duruşmasında, CHP’li vekil Enis Berberoğlu “Siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 25 yıl hapse çarptırılarak tutuklanmıştı.

Mahkeme, Berberoğlu ile aynı davanın diğer sanıkları Cumhuriyet Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan yargılandığı dosyanın ayrılmasına karar vermişti.

Davaya bakan mahkeme heyeti, duruşmaların tamamen kapalı yapılmasına karar vermişti.